Política

Clatellot espectacular de Valtonyc a Pere Aragonès

El raper mallorquí posa a lloc el processista per les seves últimes preocupacions espanyoles

24 de agost de 2020 (16:37 CET)

Valtonyc
Valtonyc

El conegut raper mallorquí, Josep Valtònyc, exiliat a Bèlgica al costat del President Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín, s'ha fet ressò d'unes paraules del vicepresident Pere Aragonès, en les que protestava per la fugida del rei emèrit als Emirats Àrabs Units, un estat autoritari que casualment no té acords d'extradició. 

Sorprèn a Valtònyc i a moltes altres aquesta preocupació malaltissa dels processistes sobre què passa a Espanya i com de "dolenta" és la monarquia espanyola. La construcció d'una República Catalana passa per la indiferència cap a un altre estat, en què poc importa què fa i què deixa de fer el seu excap. 

El músic li recorda que el seu partit, amb els vots de Gabriel Rufián i dotze més, van ajudar a construir aquesta "merda d'estat que és Espanya". Quan els republicans tenien l'oportunitat de fer pressió i no permetre la investidura d'un nou Gobierno, van decidir donar els seus vots en forma d'abstenció. 

 

 

A canvi, els republicans van obtenir la "paraula" sobre una futura Taula de Negociació i això ho van vendre com una victòria. Amb la pandèmia, aquesta Taula de Negociació s'ha anat esborrant de l'agenda socialista i ERC s'ha convertit en un nou partit autonomista, com la Convergència de Jordi Pujol i Antoni Duran Lleida. 

Fes-ho córrer
Destacades