Política

Clatellot espectacular d'Albert Batet als que demanen eleccions i s'agenollen davant del Supremo

Batet diu que els independentistes tenen el deure d'entendre's "sense retrets" i defensa la "confrontació intel·ligent"

16 de setembre de 2020 (15:19 CET)

Albert Batet
Albert Batet

El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha defensat que la unitat de l'independentisme "no es pot construir només en pactar una data electoral" i ha defensat que cal acordar "el què, quin és l'objectiu i com s'aconsegueix abans del quan". En el marc del debat de política general, Batet ha replicat davant la pressió d'ERC i la CUP que "pactar una data electoral no pot ser la solució que es mereix el país davant una possible inhabilitació de Torra". A més, ha defensant que la gent al carrer "no demana eleccions, sinó solucions" en el context d'una pandèmia. Pel que fa a l'estratègia a seguir, ha reivindicat la "confrontació intel·ligent" i ha dit que és compatible amb la gestió. "O confrontació o rendició", ha conclòs.

En la seva intervenció davant de l'hemicicle, Batet ha afirmat que la confrontació intel·ligent s'ha d'exercir amb unitat i ha assenyalat que els independentistes són aliats i, per tant, a banda de compartir els "costos de la repressió", també han de compartir una estratègia de futur.

Miquel Iceta


Una estratègia però que, segons Batet, no s'ha de basar només en pactar una data de les eleccions, com reclamen ERC i la CUP. "No podem prescindir de ningú, tots som necessaris. Tenim el deure d'entendre'ns sense retrets i hem d'unir-nos", ha afegit posant en valor la importància d'anar junts. "La unitat ens fa invencibles, sense unitat no hi ha llibertat", ha conclòs.

En aquests moments, però, per a JxCat, la gent al carrer no demana eleccions sinó que vol solucions "per tirar endavant el seu negoci, la feina o la família" en una situació de pandèmia. I en aquest sentit, ha instat els grups que reclamen eleccions a situar "l'emergència i la urgència per damunt de qualsevol interès". Així mateix, també els ha demanat que no donin per feta la inhabilitació en ferm del president Torra abans que s'hi hagi pronunciat el Tribunal Suprem. "Esperem que l'estat espanyol tingui dos dits de front i no l'inhabiliti enmig d'una pandèmia", ha afegit.

Per a Batet, l'únic camí "possible, realista i transitable" és la "confrontació intel·ligent" i ha insistit en el fet que "no hi ha alternativa". De fet, s'ha dirigit als socialistes per dir-los que són ells qui van començar amb la confrontació aprovant el 155, posant els polítics a la presó o no deixant investir presidents de la Generalitat.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades