Política

Ciudadanos hiperventila: "Forcadell nos humilló y la traen al Parlament"

El diputat taronja Joan García acusa el president del Parlament d'utilitzar la institució per “fer política”

4 de setembre de 2020 (22:29 CET)

Carlos Carrizosa
Carlos Carrizosa

Ciutadans ha considerat una “autèntica vergonya” que Roger Torrent faci servir el Parlament “per complimentar qui va humiliar milers de catalans”, en referència a la participació de l'expresidenta Carme Forcadell en l'acte de commemoració dels 40 anys de la restauració de la institució després de la dictadura franquista.

El diputat taronja Joan García ha escrit a Twitter: “És una autèntica vergonya veure com el president del Parlament utilitza per fer política la institució de tots els catalans i aprofita una commemoració per complimentar qui va humiliar milers de catalans i la meitat dels diputats el setembre del 2017”.

Carles Puigdemont

Cal recordar que Forcadell, que compleix una pena d'11 anys i 6 mesos de presó per sedició, ha tornat a la cambra aquest divendres a la tarda, després de dos anys i mig. L'expresidenta ha fet de nou un cant a la llibertat d'expressió: "Un tresor immens que hem de preservar sempre". Forcadell ha definit la cambra com "la institució de la paraula lliure, de la veu plural del país, del diàleg polític sense límits".

L'expresidenta ha participat en l'acte de commemoració dels 40 anys de restabliment democràtic de la institució, al costat del president de la cambra, Roger Torrent, i la resta d'expresidents, Joan Rigol, Ernest Benach, Núria de Gispert. Forcadell ha estat rebuda amb aplaudiments a l'escala d'honor.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades