Política

Ciudadanos dóna permís a la denigrada Lore perquè parli i ella amenaça amb aquests "pollos" si hi ha indults als presos polítics

Roldán diu que demanaran que el Congrés prohibeixi perdonar els condemnats per sedició

25 de setembre de 2020 (19:23 CET)

Lorena Roldán
Lorena Roldán

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha assegurat aquest divendres que emprendran "totes les accions legals" si el govern espanyol acaba indultant els líders independentistes empresonats pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017. "No permetrem que s'indulti persones condemnades per delictes gravíssims", ha advertit en una roda de premsa. Roldán ho ha qualificat d'"absoluta irresponsabilitat" i ha explicat que tornaran a registrar al Congrés una proposició de llei per prohibir els indults "a sediciosos". El PP ha anunciat una iniciativa similar durant les darreres hores.

Carlos Carrizosa

Roldán ha vinculat aquest "acostament" del govern estatal a l'independentisme a "negociacions" amb els partits sobiranistes. Tot i que no ha detallat el contingut d'aquestes negociacions, l'executiu espanyol està buscant suports per aprovar els pressupostos generals de l'Estat. Per això, ha instat el president espanyol, Pedro Sánchez, a "escollir entre els separatistes o el camí de Cs, que és el de la igualtat i el de les respostes", ha dit.

La portaveu taronja també s'ha referit a l'absència del rei Felip VI de l'acte d'entrega de despatxos a la nova promoció de jutges que se celebra aquest mateix divendres a la capital catalana. Ha considerat "una humiliació més" que el govern espanyol no hagi permès que el monarca viatgi a Barcelona i ha afirmat que "a Catalunya no hi sobra el cap d'Estat ni cap representant del poder judicial", ja que també el president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, s'ha excusat de l'acte adduint motius d'agenda.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades