Política

Casado ensorra ERC dient que Espanya farà això amb la falsa promesa que el PSOE ha fet a Rufián i companyia

El líder del PP diu que "encara" no havien rebutjat anar amb Cs a les eleccions catalanes

27 de novembre de 2020 (16:38 CET)

Pablo Casado
Pablo Casado

El president del PP, Pablo Casado, ha posat en dubte que s'executin els 2.300 milions d'euros que preveuen els pressupostos generals de l'Estat arran del pacte d'ERC amb el govern espanyol i ha dit que "són paper mullat". En un acte des de Reus, on el partit ha fet una donació al Banc dels Aliments, Casado ha assegurat que s'han promès unes inversions "que després no s'executaran", com ha passat en anys anteriors. "De què serveix enganyar els catalans dient que vindran moltes inversions a Catalunya si després el govern no les executa?", ha preguntat. Casado ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, de voler "acontentar" ERC i EH Bildu amb els pressupostos de l'Estat i ha advertit que l'harmonització fiscal que proposen els republicans "és il·legal i inconstitucional". ERC i el govern espanyol volen impedir situacions com les de la Comunitat de Madrid, on els tributs són sensiblement més baixos que a la resta de l'Estat. Casado ha assegurat que "a Madrid no hi ha un paradís fiscal" i ha animat la resta de governs, com el de la Generalitat, a abaixar també els impostos. A més, ha avançat que el PPC durà al seu programa electoral abaixar el tram autonòmic de l'IRPF i bonificar o suprimir els impostos de successions i donacions.

Pedro Sánchez

També s'ha referit a les eleccions catalanes del 14 de febrer per subratllar que ells "encara" no havien descartat una aliança amb Cs, però que respecten la decisió del partit taronja de renunciar-hi. La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, va anunciar dilluns que descartaven una coalició amb el PPC i amb el PSC després de mesos d'insistir-hi. Casado ha dit que ells no han reunit els seus òrgans electorals però que en qualsevol cas el president del PPC, Alejandro Fernández, "capitanejarà" la llista dels populars.

Així mateix, ha anunciat un desplegament del partit a Catalunya aquesta tardor de precampanya: després de visitar Lleida la setmana passada i de passar pel Camp de Tarragona aquest divendres, Casado visitarà Girona la setmana que ve per reunir-se amb el sector pesquer, ha dit, i posteriorment anirà a Barcelona per trobar-se amb el sector industrial.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies