Política

El calvari del membre d'una mesa electoral per culpa dels altres dos membres

El president de Mesa va haver de tenir molta paciència amb els seus companys

16 de febrer de 2021 (11:59 CET)

Col·legi electoral
Col·legi electoral

Les meses electorals es conformen amb un president i dos vocals. Aquests tres 'càrrecs' tenen un primer suplent i un segon suplent. Enguany ha estat molt difícil constituir totes les meses arran de la gran quantitat d'al·legacions que ha rebut la Junta Electoral Provincial, amb l'objectiu de renunciar a participar-hi.

Hem conegut que un president de Mesa ha anat al col·legi electoral vestit de pallasso. Ara hem conegut una altra anècdota. L'Andreu Arbó Trabado, a través del seu compte de Twitter, explica que va formar part d'una mesa electoral i que el nivell entre els membres era terrible: un d'ells era de Vox i l'altra no sabia l'abecedari.[banner-DFP_1]

Quan un votant s'acosta a una taula electora, el president comprova el DNI, un vocal comprova que aquest votant estigui al cens i l'altre comprova que es voti correctament introduint el vot dins l'urna i tornant a tapar-la. 

És per això que és necessari tenir els coneixements bàsics, com saber que la 'c' de Catalunya ve abans que la 'e' d'eleccions. D'aquesta manera és més fàcil trobar el cognom d'aquella persona i, per tant, la cerca és més àgil. 

 

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades