Política

Els barcelonins suspenen Ada Colau però l'actual alcaldessa guanyaria les eleccions segons la darrera enquesta

Els comuns guanyarien les eleccions amb el 13,9% de vots però l'alcaldessa obté un 4,9 pel 5,4 del republicà

24 de juliol de 2020 (23:10 CET)

Ada Colau
Ada Colau

Barcelona en Comú torna a superar ERC en intenció de vot a l'Ajuntament de Barcelona, segons l'últim baròmetre municipal. Els comuns registren un 13,9%, mentre que els republicans es queden en un 13,1%. El baròmetre del desembre, en canvi, situava ERC en primera posició amb un 16% i BComú era segona amb un 15,5%. Ara bé, l'alcaldessa, Ada Colau, obté una nota de 4,9, la mateixa que Jaume Collboni, però per sota de la d'Ernest Maragall, que té una puntuació mitjana de 5,4. El republicà puja quatre dècimes i Colau dues des de desembre. L'enquesta d'aquest baròmetre es va fer entre el 3 i el 13 de juliol a 800 barcelonins amb dret a vot.

Per darrere de BComú i d'ERC se situa el PSC en intenció de vot, amb un 9,3% (quatre dècimes més que el desembre). Després hi ha Junts per Barcelona, amb un 4,2 (cinc dècimes menys); la CUP, amb un 3,1 (1,6 punts menys); Cs, amb un 1,1 (un punt i mig menys), i el PPC, amb un 0,6 (nou dècimes menys). Més del 28% dels enquestat no sap encara què votarà.

Pel que fa a la valoració dels líders, Ernest Maragall és el més puntuat i l'únic que aprova, amb un 5,4. Per darrere hi ha Collboni i Colau, amb un 4,9; Elsa Artadi, amb un 4,7; Luz Guilarte, amb un 3,8; Josep Bou, amb un 3,2, i Manuel Valls, amb un 3.[banner-DFP_1]

Mossos


El 46,1% dels enquestats creu que la gestió de l'Ajuntament de Barcelona és bona o molt bona, i el 14,8% creu que és normal o regular. En canvi, el 36,6% considera que és dolenta o molt dolenta.

El regidor Jordi Martí ha mostrat la seva satisfacció per la victòria en intenció de vot de Barcelona en Comú, "l'única que té una intenció superior al resultat electoral". També ha destacat que el 60% dels enquestats aprova Colau, tot i que obtingui un 4,9 de mitjana. "Un 4,9 és un aprovat, sobretot si ve d'un 4,7, perquè marca una tendència indiscutible, i perquè tots els que hem estudiat sabem que el 4,9 està en la ratlla de l'aprovat", ha afegit Martí.

També ha volgut destacar la "confiança" que els barcelonins tenen en la ciutat i en l'Ajuntament. "Que després de l'epidèmia que hem passat ens valorin sis punts més que fa sis mesos no puc llegir-ho en cap altra clau que no sigui enormement positiva", ha indicat.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades