Política

Ayuso obre el cava extremeny: Totalment eufòrica per la decisió de la justícia a favor seu

La presidenta autonòmica vol que divendres ja hi hagi una ordre pactada "en poques hores" amb l'Estat

8 de octubre de 2020 (17:51 CET)

Ayuso on fire
Ayuso on fire

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha instat el govern espanyol a pactar mesures "sensates, justes i ponderades" després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) hagi tombat les restriccions que va ordenar el Ministeri de Sanitat. Ayuso ha expressat la voluntat d'acordar "en poques hores", entre aquest dijous a la nit i divendres, una "ordre clara" per aplicar-la a Madrid. En una compareixença, Ayuso ha ofert "diàleg" a l'Estat espanyol i ha defensat les mesures que la Comunitat de Madrid havia aplicat prèviament -el confinament per barris-. "Eren encertades", ha dit, mentre que ha considerat "precipitades" les de l'ordre estatal.

Encara que la justícia hagi tombat el confinament perimetral que Ayuso rebutjava, la presidenta madrilenya ha demanat a la ciutadania que no surti de Madrid -especialment durant el pont del 12 d'octubre- i segueixin les recomanacions sanitàries. "Responsabilitat", ha reclamat.

Isabel Diaz Ayuso


La presidenta de Madrid ha afirmat que les xifres segueixen sent "molt preocupants" per molt que siguin millors perquè les mesures que va aplicar el seu executiu "estaven donant fruits". Segons Ayuso, la ciutat de Madrid ja està per sota de 500 casos per cada 100.000 habitants, amb 465, i la Comunitat amb una mitjana de 507.

Ayuso també ha anunciat que la Comunitat de Madrid retirarà la petició de mesures cautelars que va presentar a l'Audiència Nacional contra l'ordre "per evitar més confusió". La presidenta autonòmica ha demanat fer "les coses amb el temps i prudència que ens han negat" i ha generat "caos".

La presidenta ha demanat al govern espanyol una "normativa senzilla" i "clara" que puguin aplicar totes les CCAA i ha demanat no perjudicar encara més el sector de la restauració i l'hoteler per l'incompliment d'alguns.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades