Política

ATENCIÓ: Una revista holandesa diu això sobre l'imam de Ripoll i la seva "mort"

Diu que hi ha molts dubtes i posa sobre la taula una nova possibilitat

21 de agost de 2020 (09:31 CET)

Rambla de Barcelona
Rambla de Barcelona

El greu atemptat terrorista que va patir Catalunya ara fa tres anys té més ombres que llums i hi ha molts dubtes per resoldre. Els partits espanyolistes han vetat de totes totes que se celebri una comissió d'investigació, amb l'objectiu d'evitar que es descobreixi la presumpta relació del CNI amb l'atac. 

El setmanari holandès De Groene Amsterdammer posa ara en dubte que el considerat cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils el 2017, l'imam Abdelbaki Es Satty, condifent del CNI, morís tal com s'ha publicat als mitjans de comunicació i tal com van confirmar les fonts oficials. [banner-DFP_1]

Margarita Robles

"Què li va passar exactament al líder de la cèl·lula terrorista, l'imam Abdelbaki Es Satty? Fins fa poc es creia que va ser la segona víctima mortal que es va produir en l'explosió de la casa d'Alcanar. Tres anys després, però, la seva mort és lluny de ser tan segura com les autoritats espanyoles sempre ens van voler fer creure. Els dubtes provenen d'una font insospitada: l'expedient de la investigació judicial", assenyala, aportant dubtes i proves sobre aquesta possibilitat.

Els dubtes són obvis atesa la rapidesa. "En un dels informes, l'institut forense confirma la identificació de Youssef Aalla. Però el segon perfil d'ADN mai s'identifica com el d'Es Satty. "Sota cap circumstància el nostre laboratori té una identificació del propietari del perfil dos, afirma l'institut forense en l'informe final del desembre del 2017", afegeix.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies