Política

Arrimadas sobre la llengua: "Nos han humillado"

La líder de Cs nega cap fissura interna dins del seu partit pel seu vot en contra de les esmenes a la totalitat

11 de novembre de 2020 (16:14 CET)

Ines Arrimadas
Ines Arrimadas

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha negat aquest dimecres que hi hagi cap mena de fissura al sí de la seva formació per la seva disposició a negociar els pressupostos generals de l'Estat i votar en contra de les esmenes a la totalitat, però ha advertit el president espanyol, Pedro Sánchez, que "ha d'elegir" entre ERC i Cs, perquè les dues formacions no podran compartir la foto final de la tramitació.

Arrimadas ha insistit a situar com a condició de la seva formació que es retiri de la Llei Celaá l'esmena pactada entre el PSOE, Podem i ERC per eliminar la referència al castellà com a llengua vehicular a l'ensenyament a Catalunya, que veu com una "humiliació" als castellanoparlants. "Ha arribat l'hora de la veritat a Sánchez, que haurà d'elegir entre Cs o fer concessions als separatistes", ha afirmat en una entrevista a Antena 3. [banner-DFP_1]

Segons la líder de Cs a Catalunya "portem 25 anys sense poder escolaritzar els nostres fills en castellà a Catalunya" perquè fins ara "ni PP ni PSOE han garantit els drets" i la llei Celaá "va un pas és a la humiliació" perquè "per llei es tatxen els nostres drets" a canvi de suport d'ERC als PGE.

"Aquí hi ha una part del govern que vol suport de Bildu i ERC, i una part del PSOE i del govern que ho vol fer amb Cs, i Sánchez haurà d'elegir" perquè "nosaltres hem negociat amb seriositat" i som "un partit seriós i fiable" mentre que ERC i Bildu demanen que "es violin els nostres drets", ha dit.

Fes-ho córrer
Destacades
Top Notícies