Política

Els advocats de Barcelona esclaten per la guerra bruta contra Boye

El col·lectiu recorda que és la segona violació de l'espai que pateix el lletrat en nou mesos

14 de setembre de 2020 (21:13 CET)

Clatellot espectacular de Boye als lletrats del Congreso
Clatellot espectacular de Boye als lletrats del Congreso

La Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l’Advocacia de l’ICAB (Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona), ha condemnat “fermament” l’entrada “il·legal” al despatx d’Isabel Elbal i Gonzalo Boye la nit del 12 de setembre.

El col·lectiu recorda que és el segon assalt als dos companys de professió en nou mesos i els donen “ple suport”. A més adverteixen que quan l’advocacia és “la diana d’aquest tipus atacs intimidatoris, s’ataca l’Estat de Dret”, atès que, afirmen, la finalitat és “desestabilitzar i intimidar” els professionals de l’advocacia i el Dret de Defensa.

Gonzalo Boye

A banda, el col·lectiu ha alertat de “l’amenaça” que representa per a l’exercici de l’advocacia identificar el lletrat amb la causa que defensa i “no defensar” la independència i integritat del lliure exercici de la professió.

Per tot plegat han exigit a l'estat espanyol i al Consell General de l'Advocacia Espanyola que “condemnin aquestes intromissions il·legals”, que “adoptin les mesures necessàries” per esclarir els fets i que protegeixin la “funció democràtica” de l'advocacia.

Gonzalo Boye denunciava aquest diumenge el nou assalt al despatx explicant que algú havia forçat una de les finestres, havia malmès els sensors volumètrics i havia destrossat l'alarma. "Ara caldrà valorar el que pot faltar i, sobretot, el que pot sobrar", afirmava l'advocat de Quim Torra i Carles Puigdemont.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades