Política

Ada Colau tornaria a guanyar les eleccions segons el darrer baròmetre municipal

El 46,1% els barcelonins creu que la gestió de l'Ajuntament és dolenta o molt dolenta, 10 punts més que el juny

24 de desembre de 2020 (15:21 CET)

Ada Colau
Ada Colau

BComú guanyaria les eleccions municipals en intenció de vot amb un 12,2%, segons l'últim baròmetre de l'Ajuntament. Fa sis mesos va obtenir un 13,9%. ERC seria segona força amb el 12% dels vots, pel 13,1% de l'enquesta del mes de juny. En tercer lloc estaria el PSC, amb un 8,3% dels sufragis (9,3% fa sis mesos). Pel que fa a la valoració dels líders, l'alcaldessa, Ada Colau, cau a la quarta posició en puntuació, amb un 4,3. Per davant hi té Ernest Maragall (5,2), Jaume Collboni (4,7) i Elsa Artadi (4,4). Colau empatava amb Collboni en valoració en l'anterior enquesta amb un 4,9, i tots dos eren segons per darrere de Maragall. El 46,1% dels barcelonins opina que la gestió de l'Ajuntament és dolenta o molt dolenta, 10 punts més que el juny.

Per contra, un 39,2% dels habitants de la capital catalana creu que la feina de l'ajuntament ha sigut bona o molt bona, mentre que la resta la qualifica de normal o regular. De la mateixa manera que en els anteriors baròmetres, la nota que els barcelonins posen al consistori és lleugerament superior a la resta d'institucions. Si bé un 46,1% dels enquestats suspèn la gestió de l'ajuntament, un 53,1% opina que el treball de la Generalitat ha sigut dolent o molt dolent durant els últims sis mesos. Pel que fa al govern espanyol, el percentatge s'eleva fins al 59,8%.

Ada Colau


En relació amb la valoració dels líders polítics, l'enquesta situa Ernest Maragall com a l'únic representant que aprova, amb una nota de 5,2. Colau suspèn amb un 4,3, tot i que per sota encara hi ha tres dirigents més. Es tracta de la presidenta del grup municipal de Ciutadans, María Luz Guilarte (3,5); el portaveu del PP a l'ajuntament, Josep Bou (3), i Manuel Valls (2,7).

Per altra banda, Colau es manté com la política més coneguda de l'Ajuntament (tan sols un 0,7% dels barcelonins no saben qui és), seguida d'Ernest Maragall (un 12,1% no el coneixen) i Manuela Valls (17,7%). La resta de polítics del consistori no són coneguts per un percentatge de població que es mou entre el 30% i el 40%, amb l'excepció de María Luz Guilarte, la qual un 93,1% dels barcelonins no saben qui és.

Lectura positiva malgrat les males notes

El regidor de Pressupostos i Presidència de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha volgut destacar que la mala valoració que fa la ciutadania del consistori i els diferents polítics es produeix en un context de pessimisme marcat per la pandèmia. No obstant això, ha subratllat que les expectatives de cara al futur tornen a créixer. Segons el baròmetre municipal, un 54,4% opina que la situació millorarà, un percentatge que al juny se situava al voltant del 40%.

Alhora, Martí ha volgut posar de manifest que, malgrat la forta abstenció que presenta l'informe –un 54,1% dels barcelonins asseguren que no votaran o no sabrien què votar- "l'esquerra arrasaria a unes eleccions". "Dins el pessimisme generalitzat, qui genera més expectatives són BComú, ERC i el PSC, i això és una bona notícia", ha comentat.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades