[VÍDEO]: Podemos contra el català a les Illes… i Pilar Rahola els estomaca

Pilar Rahola posa a lloc Podemos per la seva jugada bruta contra el català

Comparteix la notícia
Un ultra li diu cerda a Pilar Rahola

Pilar Rahola parla sobre la salut del català a les Illes Balears

Pilar Rahola posa a lloc Podemos per la seva jugada bruta contra el català

La salut del català no és bona a Catalunya però tampoc en altres punts del territori lingüístic. Al Principat els números retrocedeixen a marxes forçades i cada vegada són menys els joves que decideixen emprar aquesta llengua en les seves comunicacions habituals. El mateix passa al País Valencià i a les Illes Balears, un territori que preocupa especialment a la Plataforma per la Llengua.

Al País Valencià, per exemple, l’hegemonia del castellà és clara però a les Illes, fins fa poc, el català gaudia d’una bona salut. I la situació no és prou dolenta que ara Podem ha promogut una iniciativa amb la qual vol canviar el nom de la llengua catalana i passar-la a dir “balear”. Quelcom semblant a com s’ha fet al sud dels Països Catalans, que del català en diuen “valencià”.

La periodista i escriptora Pilar Rahola ha esclatat i ha dit prou. Ha destrossat Podemos en un discurs molt contundent pronunciat a través del seu canal de Youtube. “I arriba Podem i demana que el català passi a dir-se balear… Que, que jo sàpiga, és un mar, no és un idioma”. Més clar no es pot dir: “L’intent de destruir la unitat lingüística del català ve de molt lluny i al País Valencià ha tingut un èxit considerable”

El nacionalisme espanyol vol destruir la unitat lingüística. Fragmentar l’idioma perquè no hi hagi percepció de cultura comuna…, però que ho faci Podemos?”, es pregunta. “Seran fills de…! ¿Per què al castellà d’Albacete no li diem ‘albaceteño’, i al de l’Alpujarra, ‘alpujarraquenco’? O al castellà que parlen a Catalunya, ‘tabarnès’, com deia Carles Torras”.

Comparteix la notícia

3 pensamientos sobre “[VÍDEO]: Podemos contra el català a les Illes… i Pilar Rahola els estomaca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings