Cop d’efecte de la Plataforma per la Llengua pel català als videojocs

La Plataforma per la Llengua promou la inclusió del català en videojocs amb una guia per a empreses i desenvolupadors

Comparteix la notícia
Cop d'efecte del Consorci per a la Normalització Lingüística

Assemblea Nacional Catalana, ANC

La Plataforma per la Llengua promou la inclusió del català en videojocs amb una guia per a empreses i desenvolupadors

La Plataforma per la Llengua ha publicat una guia per fomentar la inclusió del català en els videojocs. El document, dirigit a empreses i desenvolupadors, afirma que incloure el català entre les llengües del videojoc té “avantatges” com les subvencions de les administracions, la “promoció” de mitjans especialitzats amb presència al país o “l’exigència dels mateixos consumidors, que representen un mercat de més de 10 milions de persones”.

Segons la Plataforma, tenint en compte que en els territoris de parla catalana es produeixen la majoria de videojocs fets a l’Estat, la guia pot ser una “oportunitat” per impulsar la inclusió de la llengua en aquests productes. Actualment, un 45% dels videojocs publicats a Catalunya no inclouen el català.

De fet, la Plataforma per la Llengua afirma que “els videojocs més populars” del mercat global, com FIFA, Resident Evil, League of Legends o Super Mario tampoc inclouen el català.

El document repassa les fases per publicar un videojoc i inclou suggeriments de paraules en català per alguns dels mots en anglès més utilitzats en els videojocs. El tutorial s’enviarà a tots els estudis i desenvolupadors de videojocs dels territoris de parla catalana i a escoles i centres formatius d’aquesta matèria.

Comparteix la notícia

2 pensamientos sobre “Cop d’efecte de la Plataforma per la Llengua pel català als videojocs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings