La clara petició del Consell per la República a Pere Aragonès

El Consell per la República reclama un “consens” que no es basi “en la renúncia a cap de les vies democràtiques” per fer la independència

Comparteix la notícia
Consell per la República

Consell per la República

El Consell per la República reclama un “consens” que no es basi “en la renúncia a cap de les vies democràtiques” per fer la independència

El Consell per la República (CxR) ha “saludat”, en un comunicat, la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat i “celebra” que hi hagi nou Govern de coalició. Al document, fet públic aquest dilluns al matí, l’entitat aprofita també per reclamar a Aragonès i el Govern un “consens” independentista que “no es basi en la renúncia a cap de les vies democràtiques i pacífiques que siguin necessàries per aconseguir” la independència.

En aquest sentit, demana també “no limitar l’estratègia només a una negociació amb l’Estat espanyol, que probablement no garantirà el dret a l’autodeterminació de Catalunya”. En aquest sentit, el CxR no s’estalvia recordar al Govern d’Aragonès que creu que el moviment independentista “ha de preparar també de manera rigorosa i metòdica les condicions necessàries per respondre amb èxit a la confrontació a la qual l’Estat probablement conduirà si es vol culminar el procés de constitució de la República Catalana independent”.

Més enllà d’això, el CxR “saluda” la investidura d’Aragonès i “celebra” la constitució d’un Govern de coalició. “Confiem que aquests acords polítics entre els partits independentistes seran capaços de traslladar a l’àmbit del Parlament i del Govern la voluntat de la majoria independentista del 52% expressada en les darreres eleccions del Parlament de Catalunya”, assegura en el comunicat.

A més, el CxR s’atribueix la paternitat de part dels acords entre els partits i assegura que ERC i JxCat han “fet seu l’oferiment públic que el Consell per la República va fer en la seva “Declaració política” del passat 29 de març, en la qual s’oferia com a marc institucional idoni on inserir la direcció política col·legiada formada pels tres partits amb representació parlamentària i les dues principals entitats de la societat civil i s’obria a reformular la seva governança i a debatre-la amb totes elles, per tal de fer possible aquesta inserció”.

Comparteix la notícia

2 pensamientos sobre “La clara petició del Consell per la República a Pere Aragonès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings