Perpinyà és un clam a favor del català a l’escola

La marxa de Perpinyà ha comptat amb el suport dels partits independentistes i ha volgut reivindicar la feina de l’escola catalana

Comparteix la notícia
El Primer Ministre francès dóna una lliçó als que odien la llengua catalana

Perpinyà és un clam a favor del català a l'escola

La marxa de Perpinyà ha comptat amb el suport dels partits independentistes i ha volgut reivindicar la feina de l’escola catalana

Més de 2.000 persones s’han manifestat aquest dissabte a la tarda a Perpinyà en contra de la proposta de 61 diputats de l’Assemblea Francesa de derogar alguns dels articles de la llei que protegeix les llengües minoritzades, entre les quals, l’occità, l’èuscar o el català.

Els assistents reclamen que es mantingui el text legislatiu que va aprovar l’Assemblea de França i reivindiquen aquestes llengües com un “patrimoni” de l’estat gal. A la marxa hi han assistit directors d’escoles públiques que ensenyen en català i també de La Bressola, a més d’alcaldes i moltes famílies que han carregat contra l’executiu d’Emmanuel Macron a qui consideren “còmplice”, ja que la majoria de diputats que han demanat la revisió són del seu partit.

La marxa ha comptat amb el suport dels diferents partits independentistes del Parlament de Catalunya i la pròpia institució, amb la presència de la seva presidenta, Laura Borràs.

Comparteix la notícia

2 pensamientos sobre “Perpinyà és un clam a favor del català a l’escola

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings