Enèssima promesa de Pedro Sánchez amb el preu de l’energia

Comparteix la notícia

Sánchez promet “tots els mitjans de l’Estat” per combatre l’alça de preus i “el xantatge energètic de Putin”

Es dispara el deute públic espanyol i arriba fins aquesta xifra rècord

Pedro Sánchez

Comparteix la notícia

Sánchez promet “tots els mitjans de l’Estat” per combatre l’alça de preus i “el xantatge energètic de Putin”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha compromès a activar “tots els mitjans de l’Estat” per evitar que els espanyols “es puguin convertir en hostatges del xantatge energètic de Putin”. Ho ha dit entrevistat per Radio Televisió Canària des de La Palma, on ha assistit a la conferència de presidents autonòmics d’aquest cap de setmana. Sánchez s’ha referit a l’escalada de preus de l’energia i l’ha vinculat a la dependència del gas de Rússia, per la qual cosa ha insistit que cal “reformar el mercat energètic” i “desvincular” el cost de l’electricitat del preu del gas.

És la proposta que defensa davant de la Unió Europea i per a la qual ha demanat “unitat” a partits i institucions dins de l’Estat espanyol.

El cap de l’executiu espanyol també ha defensat l'”aposta decidida” del seu govern per la transició energètica i ha assegurat que “Espanya té una oportunitat per convertir-se en un pilar essencial de la Unió Europea” proveint-la d’energia. Per aconseguir-ho, però, ha demanat “resiliència” i “autonomia energètica” per no dependre de països que “posen en qüestió” la seguretat a Europa.

Sobre com reduir l’impacte del preu de l’energia a la factura del consumidor, Sánchez ha insistit que la resposta ha de ser “a escala europea” i passa per “tallar de soca-rel i de forma radical aquest contagi” entre el preu del gas i el de l’electricitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings