Alerten de l’augment d’aquestes patologies arran del descens de l’activitat física per la covid-19

L’Hospital de Sant Rafael detecta un augment de les fractures per un descens de l’activitat física arran de la covid-19

Comparteix la notícia
Un estudi conclou aquesta gran eficàcia tractant la covid-19 greu amb Remdesivir

Hospital General de Catalunya

L’Hospital de Sant Rafael detecta un augment de les fractures per un descens de l’activitat física arran de la covid-19

L’Hospital Sant Rafael de Germanes Hospitalàries ha constatat un augment de diverses patologies com les fractures i un agreujament dels problemes osteoarticulars degeneratius, com ara el mal d’espatlla, d’esquena o de genoll, a causa de la pandèmia.

El confinament, primer, i la por a contraure la covid-19, després, ha limitat la pràctica d’exercici i ha provocat un deteriorament important en la salut de la població, especialment de la gent gran o amb discapacitat física.

Segons el centre, aquesta baixada tan “sobtada i significativa” dels nivells d’activitat física explica l’augment. De fet, aquests tipus d’afectacions representen un 70% de les visites a l’especialista. Segons expliquen des del Servei de Rehabilitació de l’Hospital, els problemes derivats de la manca d’exercici físic no només afecten la gent gran.

Els professionals també han observat un deteriorament de la condició física de persones amb algun tipus de discapacitat, com ara pacients que han patit poliomielitis o amb hemiplegies. En aquests casos, sostenen, la situació és “igual o encara més preocupant”, ja que són persones joves que estan perdent mobilitat i autonomia.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings