
Panellets
Tots els detalls de com fer panellets
Finals d’octubre i Tots Sants. És temps de panellets i de castanyes. Deixeu-vos de Halloween i altres tradicions importades. A Catalunya tenim les nostres pròpies festes, la nostra cultura i cal respectar-les i continuar posant-les en pràctica. En aquest article us deixem una recepta elaborada pel cuinar català Marc Ribas, presentador de Cuines i també de ‘Joc de Cartes‘.
En primer lloc, bullim la patata amb pell, i després la pelem i l’aixafem amb una forquilla. A continuació, la posem en un bol amb un rovell d’ou, sucre i ho barregem. Després, l’ametlla marcona mòlta en tres i l’afegim al bol amb la barreja de la patata. Quan tot això estigui ben barrejat i aconseguim una massa homogènia, hi afegim la segona part d’ametlla i després, la tercera part amb la ratlladura d’una llimona (evitant rascar la part blanca, que és amarga). Ho barregem tot junt fins que estigui uniforme i ho pastem a sobre del marbre o qualsevol altre superfície de la cuina.
Feu panellets per Tots Sants
Farem una bola de la barreja i la posarem al bol. La tapem amb un drap de cotó i deixem que reposi durant tot un dia a temperatura ambient, no a la nevera. Un cop passades 24 hores, ho separarem en dues parts i en farem dues barres. Una barra servirà per fer boletes i l’altra barra per fer bastonets.
Ja falta poc. Ara cal batre 2 ous. Els posarem en dos plats fondos: en un hi posem l’ametlla i en l’altre, els pinyons. Ho remenem tot bé perquè quedi ben impregnat.
Arrebossem les boletes amb pinyons i els bastonets, amb ametlles. Ens haurem d’ajudar amb les mans per anar clavant les ametlles i sobretot els pinyons. Els posem a coure al forn amb paper sulfurat, 10 minuts a 200 graus. Després els deixarem refredar. Ja podrem menjar els panellets.