La proposta de la patronal de l’oci nocturn per evitar botellots

La Fecasarm exigeix al Govern que l’oci nocturn pugui obrir fins a les tres de la matinada per evitar botellots

Comparteix la notícia
La proposta de la patronal de l'oci nocturn per evitar botellots

La proposta de la patronal de l'oci nocturn per evitar botellots

La Fecasarm exigeix al Govern que l’oci nocturn pugui obrir fins a les tres de la matinada per evitar botellots

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha demanat al Govern que el sector de l’oci nocturn pugui tornar a obrir fins a les tres de la matinada –ara mateix només pot fer-ho fins a les 0.30 h- per reduir els botellots.

En un comunicat emès aquest dimarts, la patronal assenyala que les restriccions actuals derivaran en la destrucció de “milers de llocs de treball” i afegeix que les festes il·legals “no compten amb mesures de seguretat ni paguen impostos”. Per altra banda, la Fecasarm exigeix la implementació d’un triple sistema de seguretat en espais interiors, una fórmula que la patronal defensa “des de fa mesos” i que contribuiria a la detecció de positius asimptomàtics.

Aquest sistema implicaria modificar el protocol d’accés als locals d’oci nocturn, sotmetent el dret d’admissió a haver passat un test previ, a tenir la pauta completa de vacunació o a haver passat la malaltia en un període inferior a sis mesos. Tot plegat es controlaria amb una aplicació que generaria un codi QR, un mètode que “respectaria el dret fonamental a la intimitat de l’usuari i les seves dades personals”.

Al mateix temps, a l’interior dels locals s’instal·larien aparells de desinfecció d’aire i superfícies per ionització de plasma fred per afavorir la ventilació. “Si som capaços de generar espais d’oci nocturn segurs i d’utilitzar-los com a tallafocs dels contagis, estarem contribuint a generar municipis lliures de covid, aprofitant la restauració i l’oci nocturn com a aliats estratègics”, defensa el president de l’Associació d’Hoteleria, Restauració i Oci Nocturn de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró, Jordi Diaz.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings