Novetats a les piscines catalanes: Es permetrà tot això a partir d’ara

Comparteix la notícia

Igualtat i feminismes comunica noves normes a les piscines catalanes

Novetats a les piscines catalanes: Es permetrà tot això a partir d'ara

Novetats a les piscines catalanes: Es permetrà tot això a partir d'ara

Comparteix la notícia

Igualtat i feminismes comunica noves normes a les piscines catalanes

Igualtat i Feminismes ha fet arribar una carta als ajuntaments catalans que adverteix que prohibir a les dones usar les piscines públiques amb el tors nu, alletar els infants o limitar l’accés a les instal·lacions amb vestits de bany integrals constitueix una “discriminació”. La missiva ha considerat que “són accions que exclouen una part de la població de l’accés a determinats serveis i vulneren la lliure elecció de cada persona sobre el seu propi cos”.

Per tot plegat, l’escrit ha indicat que les ordenances municipals que regulin aquestes pràctiques “no seran d’aplicació” i ha remarcat que els consistoris hauran de modificar-les perquè s’adeqüin a la llei d’igualtat de tracte i no-discriminació aprovada pel Parlament el desembre de 2020.

La carta recull que durant el 2022 l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-discriminació del la conselleria “ha tingut coneixement de diferents casos de discriminació a les piscines d’ús públic”.

Per tot plegat, ha recordat que les administracions públiques, inclosos els ajuntaments, “han de vetllar per a garantir el dret a la igualtat de tracte i la no-discriminació” que estableix la llei.

La conselleria ha advertit que la llei considera com a discriminació “qualsevol distinció, exclusió, restricció o preferència basada en algun dels motius a què fa referència l’article 1 que tingui per objecte o per resultat anul·lar o menyscabar el reconeixement, el gaudi o l’exercici, en condicions d’igualtat, dels drets humans i les llibertats fonamentals de totes les persones”.

Alhora, ha assenyalat que el que cal respectar és la condició imprescindible que el vestit de bany sigui adequat per a l’activitat aquàtica, d’una banda; que garanteixi la higiene personal i la salut pública; i que en tot cas cobreixi els genitals de la persona. En aquest sentit, ha de quedar prohibit l’ús de roba de carrer per al bany i ha de permetre’s per exemple, l’ús de vestit de bany integral. “Aquesta peça de roba està fabricada amb polièster, el mateix material que es fa servir per a qualsevol banyador”, ha apuntat la carta.

També ha recordat que no es pot impedir l’entrada a les piscines públiques a cap col·lectiu pel seu origen o ètnia, ja que això podria constituir una infracció administrativa recollida a l’article 43 de la Llei 19/2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.