En diuen diàleg: Nova condemna a un independentista

La condemna a l’independentista queda suspesa perquè el processat no té antecedents penals

Comparteix la notícia
El TSJC cita a declarar Torrent i tres exmembres de la Mesa per permetre debatre sobre monarquia i l'autodeterminació

Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

La condemna a l’independentista queda suspesa perquè el processat no té antecedents penals

L’Audiència de Barcelona ha condemnat aquest dimarts un jove a 18 mesos de presó per un delicte de desordres públics en el marc de les protestes postsentència de l’1-O. Les parts han arribat a un pacte de conformitat amb el qual la condemna queda suspesa perquè el processat no té antecedents penals. Els fets es remunten al 19 d’octubre del 2019 quan, segons els escrits inicials de la fiscalia, l’acusat formava part d’un grup de persones – moltes encaputxades o amb la cara tapada – que es manifestaven contra la “brutalitat policial” i que van acumular material i mobiliari urbà a la via pública per a efectuar barricades incendiàries.

Inicialment, li demanava una condemna de tres anys de presó. Al document inicial de la fiscalia, consta que des de les 2 del migdia, els agents dels Mossos d’Esquadra formaven part d’un dispositiu especial en motiu d’una manifestació convocada a les 6 de la tarda. Durant el transcurs d’aquesta es van produir diversos aldarulls, en els quals va participar l’acusat del judici d’avui.

Concretament, els escrits sostenen que entre tres quarts de dotze de la nit del 19 d’octubre, i dos quarts d’una de la matinada del dia següent, es va integrar en un grup format per més d’un centenar de persones, que actuant de forma “concertada” i amb l’objectiu de “atemptar contra l’ordre públic”, van acumular material per fer barricades, “alimentant una d’elles amb esprai” al centre de la ciutat de Barcelona.

Uns fets constitutius de desordres públics, pels quals la fiscalia demanava en un inici tres anys de presó pel jove. Finalment, després d’arribar a un pacte de conformitat amb la seva defensa, la secció 3a de l’Audiència li ha imposat una pena de 18 mesos de presó, tenint en compte que no té antecedents penals i que no està acreditat que hagi causat algun tipus de desperfecte.

Així, el processat no haurà de complir la condemna, que queda suspesa durant els pròxims dos anys si no causa cap delicte. L’acusat l’ha acceptat, ha reconegut ser l’autor del delicte i ha aprofitat el seu torn de paraula per demanar perdó.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings