![[VÍDEO]: El New York Times la fa grossa contra el pa amb tomàquet](https://www.xcatalunya.cat/wp-content/uploads//2022/10/Pa-amb-tomaquet-1024x599.jpg)
Pa amb tomàquet
El New York Times prepara el seu propi ‘pantumaca’
El New York Times ha fet un reportatge sobre Barcelona i Catalunya i ha ensenyat com es prepara un dels plats més típics de la nostra gastronomia: el pa amb tomàquet. Tot i això, no han estat gaire encertats i no han seguit correctament la recepta. Per començar, el pa el torren al forn, quan s’hauria de torrar al foc o, si no n’hi ha, amb una torradora tradicional.
Després, no hi hi freguen el tomàquet partit per la meitat. Igual que fan a Espanya, trituren el tomàquet i el serveixen sobre la torrada amb una cullera. Molts espanyols es queden aquí, és el seu tradicional pantumaca. Els americans encara la fan més grossa i hi afegeixen unes rodelles de tomàquet per sobre i unes olives.
El New York Times falta el respecte als catalans
El vídeo s’ha fet viral a xarxes socials i ha estat molt comentat per diferents catalans i catalanes, tant amants d’aquest producte com no. Consideren una aberració preparar aquest plat tan típic de la cuina catalana d’aquesta manera i, sobretot, donar aquesta informació sense abans assessorar-se de la veritable preparació.
Un diari del prestigi com aquest podria abans parlar amb algun cuiner català (no fa falta ser cuiner per preparar-ho) i saber com es prepara. El pa amb tomàquet és un aliment que es pot menjar a totes hores del dia. En un esmorzar, dinar, berenar o sopar. Es pot acompanyar d’una bona copa de vi o d’una cervesa. En aquest sentit, cal aprofitar les ofertes de Bonpreu i Esclat.
mentida!
— rtwt (@MaarCat) September 16, 2022
Primer, el ‘pa amb tomàquet’ és català, no espanyol.
Segon, aquesta preparació de tomàquets mullant el pa no s’assembla gens al nostre pa amb tomàquet.