Els Mossos alerten d’aquest greu perill amb els grups criminals

Els Mossos d’Esquadra creuen que els grups criminals s’estan “professionalitzant” i invertint més en autodefensa

Comparteix la notícia
Una dona mata la seva parella a Manresa

Mossos

Els Mossos d’Esquadra creuen que els grups criminals s’estan “professionalitzant” i invertint més en autodefensa

Els grups criminals dedicades al tràfic de drogues utilitzen cada cop més mesures de seguretat per protegir-se i dificultar les investigacions policials. Així ho ha assegurat l’inspector de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió de Tarragona dels Mossos d’Esquadra, Francesc Moragas, tot apuntant que els delinqüents “s’estan professionalitzant” i inverteixen més en mètodes d’autodefensa.

En un dels darrers operatius contra el tràfic de droga a Valls, es va desmantellar un grup criminal que traficava amb cocaïna i altres substàncies. La investigació del cas s’ha allargat mesos i per Moragas, la principal complicació han estat les mesures de protecció dels membres de la xarxa de distribució de droga, que n’han dificultat la seva detenció. En el cas concret de l’operatiu del 9 de novembre a la capital de l’Alt Camp, els agents van realitzar escorcolls en cinc domicilis i dos pàrquings, un dels quals s’utilitzava com a ‘nevera’ o magatzem de la droga.

Després dels registres, els Mossos van decomissar 1.700 grams de cocaïna i entre vuit i nou quilos de substàncies de tall de la droga, a més de 28,5 quilograms d’haixix, dos quilograms de cabdells de marihuana, 300 grams de MDMA i 73.000 euros en efectiu. També s’hi va trobar una arma real municionada, un element que per a l’inspector Francesc Moragas demostra l’increment de les mesures d’autodefensa que han adoptat els grups criminals.

Percepció d’inseguretat a Valls

Arran dels últims successos viscuts a Valls, els Mossos d’Esquadra han assenyalat que objectivament no s’ha registrat un augment de delictes patrimonials a la ciutat. En canvi, han reconegut que la percepció d’inseguretat ciutadana s’ha vist afectada pels comportaments incívics d’un grup de persones en les darreres setmanes. D’altra banda, el cos de seguretat té constància de fets delictius -sostracció de vehicles, conducció temerària sense permís i baralles a la via pública- que han estat comesos per una família en concret. Els Mossos reiteren que les xarxes socials poden augmentar la sensació d’alarma social.

Comparteix la notícia

8 pensamientos sobre “Els Mossos alerten d’aquest greu perill amb els grups criminals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings