Mor aquest artista i catedràtic de pintura de la Universitat de Barcelona

L’artista Narcís Galià havia dirigit l’escola d’art durant 25 anys i era fill adoptiu del municipi

Comparteix la notícia
Mor l'artista Narcís Galià

Mor l'artista Narcís Galià

L’artista Narcís Galià havia dirigit l’escola d’art durant 25 anys i era fill adoptiu del municipi

L’artista Narcís Galià va morir aquest dimecres amb 95 anys. Catedràtic de pintura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, Galià ha deixat empremta en l’art i la cultura d’Alcanar (Montsià) on va dirigir més de 25 anys l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques municipals. Galià estiuejava de petita a les Cases d’Alcanar amb la seva família i en va pintar paisatges, les platges de còdols, les barquetes de pescadors o els camps de tarongers.

Després de compaginar la docència a Barcelona i Alcanar, es va instal·lar a la casa-taller que tenia al municipi un cop jubilat. L’Ajuntament ha lamentat el traspàs de l’artista, que l’havia distingit com a fill adoptiu. El reconegut pintor va donar al poble d’Alcanar part de la seva obra el 2015.

La donació incloïa 48 obres, pintures i dibuixos i tres escultures, que Galià va cedir perquè foren exposades i visitables per tota la ciutadania. En l’actualitat es poden visitar a l’Espai Narcís Galià de la Casa O’Connor. Centenars de persones d’Alcanar, algunes de les quals avui són artistes de diferents disciplines, van passar per les seves classes.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings