
Mojito
El mojito és una de les begudes més consumides a l’estiu
A l’estiu venen de gust els còctels. Estem parlant d’uns combinats servits amb molt de gel i formats per una part d’una beguda alcohòlica, que pot ser ginebra, rom, etc, i l’altra d’una beguda no alcohòlica que pot ser suc de fruita o fruita al natural. Un dels còctels estrella és el mojito. Qui més qui menys n’ha pres algun i tothom té el seu bar favorit.
Des d’aquí us expliquem alguns secrets per fer el mojito més refrescant. El got, el sucre, la llima… Tot és important. S’acostuma a servir en got ample i amb bona capacitat per al gel. Ha de ser sucre blanc, de canya, no és vàlid el sucre morè, tal com estem acostumats. L’única excepció per emprar sucre morè és quan s’utilitza el rom negre tipus “Añejo“.
S’ha de remenar bé abans de posar la soda, d’aquesta manera us costarà menys integrar-lo. Un cop trossejada s’ha d’esprémer el suc dins el got. S’ha d’evitar que caiguin llavors. Per fer-ho, es pot utilitzar un colador o una cullera. Si no hi ha llimes, també es poden utilitzar llimones.
El mojito és típic de Cuba però es pot trobar en la majoria d’establiments dedicats a l’hostaleria. Són molts els bars que s’atreveixen amb aquest còctel i que el fan la mar de bé. A banda del rom, els ingredients poden ser variats: hi ha qui utilitza sifó i d’altres utilitzen altres begudes amb gas i ensucrades, com Seven Up, Sprite o Gasosa.
A banda del mojito, hi ha altres còctels com la caipirinha o el típic gintònic o cubata que també són molt consumits als bars, discoteques i terrasses. Si no us agrada cap d’aquests noms, sempre us quedarà una cervesa o una copa de vi.
