Miquel Iceta amenaça Quim Torra per no haver anat al segon judici per desobediència

Comparteix la notícia

Miquel Iceta diu que la plantada de Torra als tribunals tindrà conseqüències i que després se’n queixarà

Miquel Iceta

Miquel Iceta

Comparteix la notícia

Miquel Iceta diu que la plantada de Torra als tribunals tindrà conseqüències i que després se’n queixarà

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha afirmat que la plantada de l’expresident de la Generalitat Quim Torra als tribunals pel seu segon judici per desobediència tindrà conseqüències. “I després es queixarà i és absurd. Si un es posa en el terreny de la desobediència, sap que això té una sanció jurídic-penal”, ha afegit en una entrevista a TVE. Iceta ha recordat que en un estat de dret tothom està sotmès a la llei i veu l’absència de Torra com “un error més” tot i que “coherent” amb la seva trajectòria. “Dir que no compareix és reafirmar-se en la desobediència i no és acceptable”, ha afegit.

Torra ha argumentat que no ha anat a la Ciutat de la Justícia per no “legitimar” un judici “polític” i ha demanat empara als tribunals internacionals.

Es tracta del segon judici per la presumpta desobediència d’una instrucció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 2019 que instava a despenjar de manera permanent una pancarta que reclamava la llibertat dels presos independentistes i el retorn dels exiliats de la façana del Palau de la Generalitat. La causa s’instrueix arran d’una denúncia de la plataforma Impulso Ciudadano. L’expresident ja va ser jutjat i inhabilitat en un primer judici també per no retirar la pancarta durant període electoral.

3 pensamientos sobre “Miquel Iceta amenaça Quim Torra per no haver anat al segon judici per desobediència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings