La ministra espanyola d’Educació amenaça: “La sentencia es de obligado cumplimiento”

La ministra d’Educació diu que la sentència del castellà és “l’obligat compliment” per part de la Generalitat

Comparteix la notícia
La ministra espanyola d'Educació amenaça

Escola de Valls

La ministra d’Educació diu que la sentència del castellà és “l’obligat compliment” per part de la Generalitat

La ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha afirmat aquest dijous que la sentència del TSJC avalada pel Suprem que obliga a impartir el 25% de les classes en castellà a Catalunya “és d’obligat compliment”. “Sobre aquesta qüestió, saben que donaré totes les explicacions que em sol·licitin a aquesta cambra, però l’únic que els puc avançar és que davant una sentència ferma no hi té cabuda el debat: és d’obligat compliment per part de qualsevol administració pública, i sigui la Generalitat o qualsevol ciutadà estem obligats al compliment de sentències fermes”.

Ho ha fet a preguntes de la premsa als passadissos del Congrés, quan se li ha plantejat si el seu Ministeri farà complir la sentència o si, com apuntava aquest dimecres el seu equip i diversos ministres del govern espanyol, entén que l’impuls de la sentència ha de quedar a mans del TSJC.

Aquest dimecres el líder del PP, Pablo Casado, va advertir el govern espanyol que té “l’obligació” de defensar el compliment de la sentència del TSJC, i “si no estarà prevaricant”. Casado també va oferir al govern espanyol els seus senadors per aplicar “un 155 a l’àmbit educatiu” a Catalunya.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings