Cop d’efecte en la millora dels taps de suro

Comparteix la notícia

Investiguen la introducció de taps de suro als escumosos per millorar-ne la qualitat durant la segona fermentació

Cop d'efecte en la millora dels taps de suro

Cop d'efecte en la millora dels taps de suro

Comparteix la notícia

Investiguen la introducció de taps de suro als escumosos per millorar-ne la qualitat durant la segona fermentació

Un estudi impulsat per l’IRTA, l’INCAVI i diverses empreses vinícoles i sureres vol analitzar si els vins escumosos poden ser de més qualitat gràcies a l’ús de taps de suro durant la segona fermentació, en comptes dels taps actuals de plàstic i alumini. Els responsables de la recerca recalquen que el suro és un material 100% sostenible, reciclable i biodegradable i apunten que la introducció d’aquests taps a la segona fermentació permetria rendibilitzar els boscos d’alzines, que ara s’exploten només al 50%.

Al mateix temps, sostenen que els pocs cellers que utilitzen només taps de suro constaten que proporciona al vi escumós aromes més complexes que els taps corona fets de plàstic. Ara volen analitzar tècnicament aquestes diferències.

L’estudi sobre els beneficis del tap de suro és una iniciativa del grup SensoVI, format pels cellers Recaredo i Gramona, la Fundació Institut Català del Suro, les empreses productores de taps per a escumosos Oller i Tesa, l’INCAVI i l’IRTA. L’anàlisi es farà amb 200 participants que avaluaran diverses mostres de vi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.