
Marc Ribas
Marc Ribas fa plorar d’emoció Catalunya
Marc Ribas és un dels cuiners més estimats i més ben valorats de Catalunya. És conegut per les seves intervencions a la Televisió de Catalunya, tant en programes en què ell cuina de manera activa com gràcies al programa ‘Joc de Cartes’ un concurs en què diferents restaurants s’enfronten entre ells.
També ha presentat ‘Pop Up Xef’, tot i que aquest programa ha tingut menys repercussió i no ha agradat tant al públic de TV3.
El ‘Joc de Cartes’ ha tingut èxit però també ha estat un programa bastant criticat a la televisió pública de Catalunya. Els concursants han acusat els altres participants de joc brut i molts espectadors pensen que el que va començar com u n programa gastronòmic per conèixer establiments i per valorar els productes de la cuina catalana es va convertir en un espectacle.
Ara, Marc Ribas ha tingut unes paraules cap a un amic seu de Tossa de Mar que ha perdut la vida fa poc. S’ha mostrat molt emocionat i ha fet emocionar: “Tossa és dins meu, per moltes coses, sobretot per la meva gent, avui no podré venir a la platja a dir-te adéu Joan, però t’acompanyem des d’aquí”.
El cuiner Marc Ribas ha penjat una imatge en la qual es veuen uns pescadors pujant sobre la barca una tonyina gegant que gairebé en fa dos com la pròpia barca.
Entre les mostres de condol també hi ha altres tossencs il·lustres, com el model Andrés Velencoso. A Tossa, els veïns diuen que era un home molt estimat i que li deien “Voypalla”. Marc Ribas, quan torni a aquesta localitat de la Costa Brava, no podrà retrobar-se amb el seu amic.
Marc Ribas fa cuina tradicional catalana. Cuina senzilla, de casa. Uns guisats espectaculars que només de veure’ls ja fan venir ganes de menjar-los. Hem vist aquestes receptes en el programa de Cuines de TV3, emès a les tardes després del Telenotícies.
En total, Marc Ribas ha treballat en deu restaurants com: Can Ferran, Virtrium o Capritx. Precisament en aquest últim va aconseguir una estrella Michelin. A Terrassa, el cuiner va obrir, juntament amb l’Artur Martínez, la Taverna del Ciri, un establiment d’aires tradicionals, però amb una qualitat gastronòmica impressionant. O “brutal”, com diria ell.
1 pensa en “Marc Ribas emociona acomiadant-se d’un amic que acaba de morir”