Cop d’efecte de la CUP a favor dels ramaders pel preu de la llet… però el Gobierno del Diálogo passa olímpicament

La CUP vol que el Govern demani al Ministeri d’Agricultura fixar un preu mínim per a la llet

Comparteix la notícia
Mireia Vehí, de la CUP

Mireia Vehí, de la CUP

La CUP vol que el Govern demani al Ministeri d’Agricultura fixar un preu mínim per a la llet

La CUP ha registrat una proposta de resolució al Parlament perquè la cambra insti el Govern a impulsar mesures per fer front a la crisi que pateix el sector lleter pels preus per sota del preu de cost per part de la gran distribució. Concretament, els cupaires proposen que el Parlament insti el Govern a demanar al Ministeri d’Agricultura fixar un preu mínim per a la llet.

A més, també volen que el Govern estableixi ajudes econòmiques per promocionar l’activitat de venda directa de llet crua de vaca. Creuen que cal impulsar sistemes per “escurçar la distància” entre la producció i el consum final per afavorir el comerç de proximitat.

A més, volen que es dicti una moratòria i que hi hagi els canvis legislatius necessaris per limitar els caps de bestiar en una explotació lletera a 300 vaques en producció. També volen que aquest canvi impliqui que les explotacions amb més de 300 vaquen quedin incloses a l’annex I de la Llei 20/2009 i que per tant passin a ser sotmeses al règim d’autorització ambiental.

Els cupaires volen que el Parlament demani al Govern que estudiï la creació d’un distintiu o logotip per diferenciar els productes làctics obtinguts a partir de llet produïda a Catalunya i que permeti diferenciar la llet pagada als productors per sobre del preu de cost. La CUP també proposa que el Govern impulsi un centre tecnològic i de desenvolupament de la llet i el formatge a la Seu d’Urgell que es dediqui a “estudiar, analitzar, proposar alternatives, dissenyar nova maquinària i a la implementació de les noves tecnologies al sector primari”.

Comparteix la notícia

1 pensamiento sobre “Cop d’efecte de la CUP a favor dels ramaders pel preu de la llet… però el Gobierno del Diálogo passa olímpicament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings