L’estratègia processista del Govern al pla que han presentat

El Govern treballarà per potenciar les relacions bilaterals amb l’Estat espanyol

Comparteix la notícia
L'estratègia processista del Govern al pla que han presentat

L'estratègia processista del Govern al pla que han presentat

El Govern treballarà per potenciar les relacions bilaterals amb l’Estat espanyol

El Govern treballarà per potenciar les relacions bilaterals amb l’Estat espanyol. És un dels objectius fixats per l’executiu en el seu pla de Govern, aprovat aquest dimarts. Concretament, l’executiu de Pere Aragonès vol establir un calendari de reunions periòdiques de les comissions paritàries de relació bilateral entre el govern espanyol i la Generalitat.

També fixarà espais de relacions institucionals bilaterals multisectorials amb els executius del País Valencià, les Illes Balears i la Catalunya Nord, i amb governs, institucions i organismes internacionals. Un altre dels objectius que consta al full de ruta és enfortir el bon govern i avançar cap a un govern obert.

És en aquest marc que l’executiu vol promoure un projecte de llei electoral de Catalunya que reguli els aspectes que, dins del marc de la normativa bàsica estatal, afavoreixin la participació i la transparència en l’organització i el procediment dels processos electorals que són competència de la Generalitat de Catalunya.

També es vol avançar en el desenvolupament de la votació electrònica per millorar la qualitat democràtica i facilitar la participació en la digitalització de diferents fases dels processos electorals.

Per això es vol potenciar el desenvolupament de la votació electrònica en processos electorals i consultes populars i canviar el marc normatiu que permeti la digitalització dels processos electorals. Aquest darrer punt és d’especial rellevància per facilitar el dret de vot dels ciutadans catalans a l’estranger.

Finalment, el Govern també vol aprovar una nova llei de procediment d’elaboració de normes per potenciar la qualitat normativa i la participació i simplificar-ne la tramitació.

El Govern mesurarà el grau de compliment del pla de Govern amb diversos indicadors

El Govern es compromet a explicar periòdicament el progrés de l’aplicació del pla. Així, mesurarà el grau de compliment dels diversos objectius del full de ruta amb diversos indicadors, que mostraran si s’han assolit els objectius, si estan a mig fer o si estan per iniciar.

Comparteix la notícia

2 pensamientos sobre “L’estratègia processista del Govern al pla que han presentat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings