Lesmes hiperventila contra els indults

Lesmes recorda que l’indult és “controlable a nivell judicial, però de forma limitada”

Comparteix la notícia
Carlos Lesmes contra els indults

Carlos Lesmes contra els indults

Lesmes recorda que l’indult és “controlable a nivell judicial, però de forma limitada”

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha deixat entendre aquest dimecres en sentit negatiu de l’informe que el Suprem emetrà d’aquí a poc temps sobre els indults als presos independentistes, i ha aprofitat també per rebatre les manifestacions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha avançat que tindrà en compte els valors de la “concòrdia” i no els de la “revenja” a l’hora de resoldre aquesta qüestió.

“L’indult, en el context que s’està plantejant, entès com a mesura de concòrdia, pot ser entès i fins i tot acceptat”, ha dit, però “un indult quan no hi ha concòrdia és difícil d’acceptar”. En un fòrum judicial organitzat pel Col·legi d’Advocats de Madrid, Lesmes ha estat preguntat per les manifestacions del president espanyol, Pedro Sánchez, que aquest dimecres ha aprofitat la sessió de control al Congrés per insistir que el seu govern aposta per la “convivència” i la “concòrdia”, i no per la “revenja”.

El president del CGPJ ha recordat que l’indult “és una prerrogativa del poder polític en gran mesura libèrrima” que és “controlable a nivell judicial, però de forma limitada”. “L’indult, en el context que s’està plantejant, entès com a mesura de concòrdia, pot ser entès i fins i tot acceptat”, però “un indult quan no hi ha concòrdia és difícil d’acceptar”, ha sentenciat.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings