Les virtuts del microciment: un producte cada cop més demandat

Comparteix la notícia

Amb un preu d’entre 60 i 100 euros per metre quadrat, el microciment ha esdevingut un material fortament cobejat tant per les constructores com per part dels propietaris. Un estil de revestiment resistent, d’una gran adaptabilitat i múltiples possibilitats estètiques, que no deixa de seduir el sector. A Barcelona, amb empreses pioneres del microciment com Topciment que, a més del producte, també n’ofereixen l’experiència.

Les virtuts del microciment: un producte cada cop més demandat

Les virtuts del microciment: un producte cada cop més demandat

Comparteix la notícia

Amb un preu d’entre 60 i 100 euros per metre quadrat, el microciment ha esdevingut un material fortament cobejat tant per les constructores com per part dels propietaris. Un estil de revestiment resistent, d’una gran adaptabilitat i múltiples possibilitats estètiques, que no deixa de seduir el sector. A Barcelona, amb empreses pioneres del microciment com Topciment que, a més del producte, també n’ofereixen l’experiència.

Del formigó al microciment

L’estètica dels habitatges, avesada avui dia a la intensa recerca d’un disseny robust, però també assequible, s’atansa a un futur cada vegada més minimalista. Després del monstre de formigó que va concebre l’arquitectura brutalista, el sector és ara espectador de la revifada del microcement. Un producte fi i elegant, dotat d’una elevada versatilitat que atorga a la seva manipulació un inesgotable ventall de possibilitats creatives.

Malgrat la seva demanda, l’existència del microcement no és realment nova. Trobant així empreses com la barcelonina Topciment que, amb gairebé 20 anys d’experiència, aposten per un producte innovador, durable i de gran qualitat. Capaç de bastir una sala d’una atmosfera còmoda i senzilla, però no per això de menor adaptabilitat. Car la seva utilitat tant en reformes com en obra nova és un indubtable leitmotiv del sector.

Minimalisme arquitectònic: l’estètica de l’aprofitament ?

Emfatitzant el concepte i la simplicitat en detriment de l’aparença en sí mateixa, l’art del minimalisme aplicat en l’arquitectura de l’habitatge es centra en la funcionalitat. O, dit d’altra manera, en reduir aquesta arquitectura a la seva mínima expressió. Generalment, emprant materials ferms, senzills i resistents que, a causa de llur desavinença amb el detallisme, acostumen a ser assequibles i altament demandats en temps de recessió.

De fet, l’ús de materials com el ciment polit, el formigó o el microciment són crucials per abaratir el cost d’una obra, sia el seu objectiu la construcció d’un habitatge de bell nou o rehabilitar-ne un d’antic. Contràriament als cars i ostentosos dissenys ja clàssics, un ingredient perfecte en temps de crisi econòmica. Sobretot, per aquells qui cerquen un estil sobri i pràctic, però també harmoniós vers l’estètica de la llar futura o de l’actual.

Pel que fa al preu, segons Topciment, actualment el preu del microciment oscil·la entre els 60 y 100 euros per metre quadrat. I, malgrat que altres materials com el formigó poden ser encara una mica més assequibles, permetent un repertori d’acabats de tota mena a explotar en funció de les nostres necessitats. Tret que diferencia el microciment del ciment polit o el formigó gràcies a les seves opcions gairebé infinites de revestiment.

Un producte flexible a nivell d’inversió i aplicació

Malgrat que el preu real del microciment canvia segons diversos factors, des de la tarifa de l’empresa escollida i fins a la complexitat de l’obra, les seves varietats són d’última generació. Segons adverteix Topciment, a considerar tenint en compte les necessitats que comportarà l’elecció definitiva. Atès que requereixen d’un manteniment que, si bé no és gaire, és necessari si volem conservar bé la durabilitat del producte en qüestió.

El mercat disposa de varietats de microcement específiques i genèriques. Seguint els productes amb què treballa Topciment, amb microciments destinats tant per a parets com per a terra, només per un d’ambdós o per a piscines i exteriors, reforçats o amb biocomponents. En definitiva, conferint una versatilitat que el converteix en un producte tot terreny, situat com un dels més cobejats per molts propietaris i també constructores.

L’estètica de la resistència

Atès que la decoració és un dels seus usos principals, el microcement està pensat per a resistir sigui quin sigui el seu indret d’aplicació. Mantenint una superfície resistent a les esquerdes que poden provocar el clima o el mateix trànsit. A més a més, amb entre 2mm i 3mm, aquest revestiment de baixa espessor no afecta a la càrrega estructural de l’habitatge o edifici on s’aplica. Fet pel qual concentra l’interès en els acabats.

Durant la seva aplicació, els operaris poden crear textures d’aigua, fum i d’altres per a aconseguir una estètica única en cas que no es desitgi una superfície totalment neutra. A més a més, el microciment és agradable al tacte, gairebé vellutat. Tret coherent si tenim en compte el seu ús en espais de contacte constant com la cuina o el lavabo. On, alhora, és imprescindible un alt grau de resistència com el que ja té el microciment.

Finalment, encapçalant les seves possibilitats estètiques, els microciments de colors enceten una aparença més dinàmica, pràctica per a diferenciar espais o, simplement, casar el revestiment amb la sintonia cromàtica que presideix l’estança. Per a fer-ne un cop d’ull, podent visitar a Barcelona la showroom de mostres de Topciment o, si frisem per una major experiència, accedint a un dels seus cursos de microciment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.