[VÍDEO]: Lliçó de Laura Borràs a Gemma Nierga pel català

Laura Borràs parla clar a Televisión Española

Comparteix la notícia
Laura Borràs

Laura Borràs

Laura Borràs parla clar a Televisión Española

Interessant programa el Cafè d’Idees que presenta Gemma Nierga al canal Televisión Española que s’emet, en desconnexió per a Catalunya, en català. Després que fa uns dies el convidat fos el líder de Ciudadanos, Juan Carlos Carrizosa, que va fer les delícies de l’espanyolada i va dir autèntiques bestieses sobre el català a l’escola, la convidada de luxe ha estat la Presidenta del Parlament, Laura Borràs.

La dirigent de Junts per Catalunya ha estat molt contundent i ha comentat tot el que està passant amb l’escola catalana i amb el seu procés de judicialització. Voler judicialitzar l’ensenyament posa en perill la immersió lingüística, que és un consens de país. Si una llengua està minoritzada és la catalana. És una sentència invasiva. La diversitat lingüística és un bé a preservar”.

Nierga volia continuar parlant de llengua i li va preguntar sobre el fet de no voler canviar de llengua durant les preguntes que es formulen a la sala de premsa del Parlament en castellà, ja sigui perquè són mitjans de comunicació espanyols o perquè són d’altres països que no dominen el català. “El fet de no voler canviar de llengua no és una falta de respecte cap a ells?”. Borràs taxativa: “de cap manera”.

Nierga insistia en el seu argument espanyolista: “Perquè hi ha molts catalans que tenen el castellà com a llengua primera o com a llengua materna, i són catalans, igual que vostè i jo”.

La resposta de la Presidenta no pot ser més espectacular:  “Però és perfecte. I justament perquè van a una escola amb un model, el qual, les seves competències els asseguren la comprensió en català igual que en castellà, quan es fan les comunicacions de la llengua pròpia del Parlament de Catalunya com a llengua de país, doncs ens transmeten i es retransmeten amb tota normalitat. Es pot subtitular perfectament. A més a més, com que tenim la competència oral compartida no hi ha cap problema”.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings