Jugada bruta de la Vanguardia contra Pilar Rahola després de la investidura d’Aragonès

La Vanguardia fa fora Pilar Rahola

Comparteix la notícia
Pilar Rahola

Pilar Rahola

La Vanguardia fa fora Pilar Rahola

L’escriptora i periodista Pilar Rahola ja no escriurà més columnes a La Vanguardia. El diari del Grup Godó li va comunicar a través d’un correu electrònic que ja no està interessat en les seves col·laboracions.

LV sempre ha estat un diari escorat a la dreta i amb uns interessos polítics molt marcats. Tot i això, la seva pluralitat de periodistes feia que s’hi poguessin llegir opinions de tot tipus. Quim Monzó, Pilar Rahola i un llarg etcèra de cares conegudes a casa nostra.

No és cap secret que Rahola té un perfil clarament independentista, tot el contrari que la direcció d’aquest diari. L’escriptora no té pèls a la llengua i sempre parla clar. Durant els últims temps, ha estat molt crítica amb el pas enrere que ha fet Esquerra Republicana, que ha esborrat la paraula independència del seu full de ruta i ha abraçat el republicanisme espanyol.

Casualitats de la vida, ara que Pere Aragonès s’ha convertit en President electe de Catalunya, Rahola ‘plega’ d’aquest diari. El mitjà del Conde de Godó no comptarà més amb els seus escrits, que es publicaven de manera ininterrompuda des de l’any 2007.

En una piulada molt contundent, la periodista ha confirmat que el diari ja no publicarà més articles seus i ha deixat clar que la decisió s’ha pres per “motius ideològics i polítics”. “Sí. La Vanguardia no publicarà més articles meus. Sí. És per motius ideològics i polítics. No. No he acceptat les peticions de canviar els meus plantejaments, ni suavitzar-los. No. No és el primer intent de fer-me fora. Sí. La decisió ve de dalt de tot i més enllà”.

En els darrers anys, diferents noms han anat desapareixent de les pàgines de La Vanguardia. L’escriptor Albert Sánchez Piñol n’és un d’ells però també els periodistes Jordi Barbeta i Jordi Graupera i també el sociòleg Salvador Cardús.

Pel que fa a la secció d’economia, l’economista Xavier Sala-i-Martin també va deixar de ser un habitual. De fet, molts d’aquests, com Barbeta, han passat a altres mitjans de renom, on poden escriure els seus articles amb llibertat i seguint el seu tarannà sobiranista.

La Vanguardia
La Vanguardia

Comparteix la notícia

4 pensamientos sobre “Jugada bruta de la Vanguardia contra Pilar Rahola després de la investidura d’Aragonès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings