La Trinca ho peta a Televisión Española i l’espanyolisme s’enfada

L’espanyolisme té un odi especial cap al membre més conegut de la Trinca, Josep Maria Mainat

Comparteix la notícia
La Trinca

La Trinca

L’espanyolisme té un odi especial cap al membre més conegut de la Trinca, Josep Maria Mainat

La Trinca ha estat el trio més important de Catalunya durant molts anys. Amb el permís del Tricicle. Les seves cançons es van fer conegudes a les Festes Majors de pobles i ciutats, gràcies a la seva lletra irreverent, la crítica social i el sentit de l’humor de tots tres. Els coneguts com el ‘Trio de Canet de Mar’ són molt estimats i ho seran sempre.

En Josep Maria Mainat, en Miquel Àngel Pasqual i en Toni Cruz van ser coneguts sempre pel seu físic: el ros o el de les ulleres, el de la barba i el guapo (o l’alt). Van actuar durant molts anys, vint i durant una bona part de la seva carrera artística van patir la censura de l’Estado español i de les seves institucions.

Recentment han estat convidats a ‘Obrim Fil’, el programa que presenta Xavier Sardà a Televisión Española. Allà, han recordat la seva carrera artística i han reconegut que s’ho passaven molt bé damunt l’escenari, durant els concerts i també quan estaven de gira.

Tots tres, que es veu que s’avenen molt, conversaven i no estaven d’acord amb tot. Cruz considerava que avui en dia no podrien repetir el què feien i Mainat es preguntava: però per què no?.

“Avui en dia és fotut, perquè hi ha molta primera lectura, no funciona ni la ironia ni el doble sentit. Si allò era un sketch feminista!!”, va explicar Mainat, deixant clar que algunes lletres amb les quals el feminisme d’avui els atacarien, estaven plenes d’humor i eren realment “feministes”.

Xavier Sardà va tornar a unir el trio molts anys després. Un trio que tot i no actuar junts no s’ha separat en la vessant empresarial. Cruz i Mainat van crear la productora Gestmusic i van idear programes amb molt d’èxit com, precisament, el Cronicas Marcianas de Sardà. Un Sardà que, no ho oblidem, ha estat cunyat durant molts anys de Maiant. Miquel Àngel Pasqual va seguir un altre camí. Així estan ara tots tres:

la trinca

Josep M. Mainat, Miquel Àngel Pasqual i Toni Cruz, La Trinca, ara

La conclusió és que va ser un programa molt divertit i que ells tres, Sardà i els espectadors s’ho van passar molt bé. Un programa en el qual es va parlar de tot, també de política. Tots tres van valorar la possibilitat de repetició d’eleccions si no s’hagués arribat a un acord però Mainat va deixar clar que “A Bèlgica van estar tres anys sense Govern i l’economia va anar millor que mai”

Tot plegat va fer que la seva aparició a Televisión Española no agradés a l’espanyolada, que va omplir les xarxes socials amb els insults habituals: “separatistas, amigos de los golpistas, etc”.

El Trio de la Trinca també el vam veure dissabte passat a TV3 al Preguntes Freqüents (FAQS). La periodista Cristina Puig els va entrevistar i el públic de la Televisió de Catalunya també va poder gaudir de valent amb el trio més estimat de Catalunya. Amb el permís del Tricicle.

Josep Maria Mainat en cap moment va parlar del drama familiar que està vivint arran del presumpte intent d’assassinat d’ Angela Dobrowolski. La seva exdona i mare del seu fill està actualment en presó provisional a l’espera del judici.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings