Cop d’efecte de la Pobla de Segur pel turisme de natura

Comparteix la notícia

La Pobla de Segur demana 3,3 MEUR per potenciar el turisme de natura i esports

Cop d'efecte de la Pobla de Segur pel turisme de natura

Cop d'efecte de la Pobla de Segur pel turisme de natura

Comparteix la notícia

La Pobla de Segur demana 3,3 MEUR per potenciar el turisme de natura i esports

L’Ajuntament de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) vol convertir el municipi en un centre de referència del turisme actiu, esportiu i d’ecoturisme del Pirineu. Per aconseguir-ho, pretén dotar la ciutat dels equipaments necessaris, treballar conjuntament amb els professionals dels esports de muntanya i acompanyant a les empreses en la creació de nous productes turístics.

Amb aquest objectiu, el consistori ha demanat un ajut de 3.386,000 euros al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, dins la convocatòria extraordinària de Plans de Sostenibilitat Turística en Destins. El projecte, que es preveu executar entre el 2022 i el 2024, pretén millorar tota la façana fluvial de la població, des de la Pobla de Segur i fins al congost de Collegats.

El projecte ‘La Pobla de Segur: natura i esport. Projecte integral d’adequació de la façana fluvial’ engloba des de la zona de l’àrea vocacional (costat de l’estació de tren), la cua del pantà de Sant Antoni, la zona del Parc dels Raiers i fins al congost de Collegats.

Estan previstes actuacions en els quatre eixos que marquen els Plans de Sostenibilitat Turística: en l’àmbit de la transició verda i sostenible, en la millora de l’eficiència energètica, en la transició digital i en la competitivitat.

Per a cada un dels eixos s’han previst diverses actuacions. Pel que fa a l’eix de la transició verda i sostenible, s’ha plantejat una via verda que uneixi el camí de Salàs fins a l’àrea de descans de Morreres al congost de Collegats, amb l’objectiu que en un futur pugui arribar fins a Gerri de la Sal i Sort.

Aquesta actuació també preveu el pas per l’antiga carretera, de forma que les bicicletes no hagin de passar per dins els túnels com ara, amb la perillositat que comporta, i preveu també l’enllaç entre els dos túnels. També inclou un punt de recàrrega de bicicletes elèctriques situat a l’Estació d’Esports i Natura del Pirineu.

En aquest mateix eix també s’ha previst l’adequació de la zona del Parc dels Raiers, inclòs a la Xarxa Natura 2000, i situada a la confluència dels rius Flamisell i Noguera Pallaresa, amb equipaments i serveis que millorin l’ús públic però assegurant la seva conservació i posant en valor la biodiversitat, sobretot l’observació d’aus a la cua del pantà. També inclou dues passarel·les, una sobre el riu Flamisell a la zona de l’àrea vacacional i una altra sobre el riu Noguera Pallaresa a la zona del barranc de l’Infern.

Per a l’eix d’eficiència energètica, s’ha previst la instal·lació d’un ‘district heating’ de caldera de biomassa per donar servei a l’edifici de serveis de l’àrea vacacional i als bungalous turístics, que està previst que l’any vinent ja els pugui gestionar l’Ajuntament. També s’inclouen actuacions d’eficiència energètica en enllumenat, reg i climatització dels diversos equipaments i serveis inclosos en aquest projecte.

L’eix de transició digital preveu la creació d’un web de turisme actiu, una plataforma digital de gestió dels bungalous i l’àrea de servei d’autocaravanes i una ruta interpretativa de flora, fauna i patrimoni cultural que segueixi la via verda de Collegats. També està previst oferir cobertura mòbil, wifi i un punt de rescat a la zona de Collegats, punts d’alerta per inundacions als dos rius, Noguera Pallaresa i Flamisell, gestió de l’eficiència energètica i càlcul de la petjada de carboni amb mitjans digitals i sistemes digitals amb sensors i enquestes en línia per conèixer l’impacte que genera el turisme.

Pel que fa a l’eix de competitivitat, es preveu adequar la piscina de l’àrea vacacional, crear una pista d’atletisme, dotar de vestuaris l’edifici de serveis i col·locar una rampa d’accés, moll flotant i platgeta a la cua del pantà a la zona de l’àrea vacacional. Es preveu també crear un camp d’eslàlom i rull al riu Noguera Pallaresa i actuacions de formació i acompanyament als empresaris per la creació de nous productes turístics i per elevar la rendibilitat de productes ja existents i millorar la digitalització.

L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, destaca que és “un projecte ambiciós, però alhora molt coherent amb el territori, integral, que pretén compatibilitzar la conservació amb l’ús turístic responsable, en definitiva, que sigui un instrument de desenvolupament local, de creació de llocs de treball i ajudi a posar fre a la pèrdua de població que patim les zones rurals”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.