L’avís de Junts a ERC per carregar-se el punt principal de l’acord de govern

Nogueras, de Junts, a Junqueras: “Ens han votat per fer la independència, no per a renunciar-hi”

Comparteix la notícia
Cop d'efecte contra els Borbons dels grups independentistes al Congrés

Míriam Nogueras, de Junts

Nogueras, de Junts, a Junqueras: “Ens han votat per fer la independència, no per a renunciar-hi”

La portaveu de Junts a Congrés, Míriam Nogueras, ha recordat aquest dimarts a ERC que l’acord d’investidura de Pere Aragonès no exclou cap via, “tampoc la unilateral”, i sí que inclou “la lleialtat i el consens en el relat”. Per aquest motiu, segons Nogueras, si ERC ha variat la seva posició arran de la carta que el líder dels republicans, Oriol Junqueras, haurà de ser ERC qui expliqui aquest canvi.

“Ens han votat per fer la independència, no per a renunciar-hi”, ha sentenciat. Nogueras ha posat en dubte que el govern espanyol estigui en disposició de fer un referèndum pactat, i ha advertit que “dir que es pot caminar cap a la via escocesa sense que Espanya es posi en la via del Regne Unit és generar unes expectatives inassolibles”.

En roda de premsa al Congrés, Nogueras ha apuntat que després d’anys de repressió “tothom hauria d’haver entès que la via de països com Escòcia o el Quebec és una via morta si el Regne d’Espanya no utilitza la via del Regne Unit i segueix una via més pròxima a la via turca”. “Espanya porta temps exercint aquesta unilateralitat, i això l’ha deixat sola a Europa”, ha dit.

Segons Nogueras, contràriament a altres formacions, Junts “segueix on estava”. Al seu criteri, “qui ha de donar explicacions sobre la carta d’Oriol Junqueras és ERC”. “Nosaltres tenim un acord signat on no es descarta cap via i que lleialtat i consens en el relat”.

“No descartem cap via, tampoc la unilateral, i això no vol dir que es descarti la via del diàleg i la negociació, que és la via que a tots ens agradaria poder exercir, però no depèn de nosaltres”.

En aquest marc, ha afirmat que els indults “són fruit de pressions internacionals” i per tant “no és un gest de bondat per part del govern espanyol”.

Comparteix la notícia

2 pensamientos sobre “L’avís de Junts a ERC per carregar-se el punt principal de l’acord de govern

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings