Jugada bruta del Tribunal Constitucional contra el President Torra

Comparteix la notícia

El Tribunal Constitucional rebutja amb dos vots particulars el recurs de Torra contra la sentència que el va inhabilitar per desobediència

En diuen diàleg

Tribunal Constitucional

Comparteix la notícia

El Tribunal Constitucional rebutja amb dos vots particulars el recurs de Torra contra la sentència que el va inhabilitar per desobediència

El Tribunal Constitucional ha rebutjat amb dos vots particulars el recurs de l’expresident de la Generalitat Quim Torra contra la sentència que el va condemnar per desobediència per haver mantingut inicialment la pancarta dels presos i els llaços grocs al Palau de la Generalitat en període electoral l’any 2019 malgrat els requeriments de la Junta Electoral Central (JEC) perquè ho retirés.

Aquesta condemna va comportar la seva inhabilitació i l’avançament electoral. El Constitucional no estima el recurs de Torra contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ni contra la del Suprem, que va ratificar la condemna. Hi ha dos vots particulars dels magistrats Juan Antonio Xiol i Ramón Sáez.

Segons la sentència, la conducta de Torra no podia estar emparada en l’exercici de drets subjectius, perquè en la seva condició de president de la Generalitat i màxim responsable de la gestió dels edificis públics la seva conducta venia determinada pel que disposa l’ordenament jurídic.

També remarca que no va ser condemnat per les seves idees, opinions o manifestacions, sinó per l’incompliment d’uns requeriments derivats d’un ús “inadequat” dels edificis públics, que “han d’estar al servei dels interessos generals, no d’un grup més o menys concret o nombrós de persones, amb exclusió de la resta”.

Exhibir aquesta simbologia “partidista” infringia el deure de “neutralitat i objectivitat que en tot moment ha de ser respectat pels poders públics”, especialment en període electoral.

2 pensamientos sobre “Jugada bruta del Tribunal Constitucional contra el President Torra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings