El “diplomàtic” Josep Borrell justifica la censura

Comparteix la notícia

Josep Borrell, sobre RT: “No sóc ministre de la veritat, però cal actuar quan intenten manipular el nostre entorn informatiu”

Rebregada espectacular de JxCat a Josep Borrell pel ridícul a l'Afganistan

Rebregada espectacular de JxCat a Josep Borrell pel ridícul a l'Afganistan

Comparteix la notícia

Josep Borrell, sobre RT: “No sóc ministre de la veritat, però cal actuar quan intenten manipular el nostre entorn informatiu”

L’Alt Representant de la UE per Afers Exteriors, Josep Borrell, ha defensat aquest dimarts la decisió de la CE de prohibir les emissions dins el territori de la Unió dels mitjans russos Russia Today i Sputnik. “No sóc ministre de la veritat, però hem d’actuar davant d’actors estrangers que de forma intencionada intenten manipular el nostre entorn informatiu per poder tirar endavant els seus propis interessos i fer-nos mal”, ha expressat Borrell.

En aquest sentit, ha anunciat que proposarà la creació d’un nou mecanisme per sancionar els mitjans que emetin informacions falses. Borrell ha dit que aquest mecanisme formarà part d’un nou paquet d’eines en el que la CE està treballant per tal de “reforçar” la seva capacitat d’actuació.

En el debat d’aquest dimarts a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg sobre la ingerència estrangera en els processos democràtics de la UE, Josep Borrell ha detallat que des de la CE han “intensificat” la cooperació amb els socis de les regions afectades per les campanyes de desinformació del Kremlin, i ha apuntat que els Balcans occidentals són un “objectiu sistemàtic” de les dels mitjans del govern rus. Segons Borrell, Sputnik i Russia Today no són mitjans “independents”, sinó “actius i armes de l’ecosistema de manipulació del Kremlin”.

“Ha d’haver-hi garanties per tal que la informació no sigui un element que contamini les ments. La democràcia funciona amb la informació, i per això Rússia té Sputnik i Russia Today”, ha advertit Borrell.

Tal com ha explicat el cap de la diplomàcia de la UE, aquest nou paquet de mesures busca reforçar la “resiliència” de la Unió i dels seus socis a través del suport dels mitjans de la societat civil, l’enfortiment de la comunicació de les delegacions de la UE, així com mitjançant “respostes normatives” a les pràctiques de desinformació i amb instruments diplomàtics “permanents” en el marc de la política d’exteriors.

2 pensamientos sobre “El “diplomàtic” Josep Borrell justifica la censura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings