[VÍDEO]: Vibrant discurs de Jordi Cuixart al Pregó de la Festa Major de Gràcia

Jordi Cuixart demana “no renunciar mai a tornar-ho a fer” durant el pregó de les Festes de Gràcia

Comparteix la notícia
Pas endavant de Jordi Cuixart al TEDH

Jordi Cuixart

Jordi Cuixart demana “no renunciar mai a tornar-ho a fer” durant el pregó de les Festes de Gràcia

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart ha aprofitat el pregó de la Festa Major de Gràcia d’aquest dissabte per fet una crida a “no renunciar mai a tornar-ho a fer”. Des del balcó de la Seu del Districte, on també hi havia l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha repassat la seva vinculació al barri i la seva etapa per la presó i ha elogiat l'”exemple de compromís” de Gràcia amb diverses lluites socials.

També ha esmentat la situació d’emergència climàtica i ha reivindicat la desobediència civil i la lluita no violenta com a “instruments més potents per plantar cara” a aquest fenomen.

Durant l’acte, Colau i el regidor del districte, Eloi Badia, han estat escridassats pel públic de la plaça. Cuixart ha demanat no tenir “por de la paraula”.

Davant de l’esbroncada durant les intervencions dels dirigents municipals, ha recordat el seu pas per la presó dient que “Espanya té por de la paraula” i ha llançat un prec: “No ens deixem dividir”.

El pregó del líder d’Òmnium ha exalçat la vida cultural de Gràcia i ha demanat “que la cultura ho inundi tot” com a “veritable estructura republicana i base de la civilització”.

En ple setge dels talibans al poble afganès “víctima del fanatisme”, Cuixart ha reclamat “més recursos públics per a la cultura, l’eina més efectiva per combatre la intolerància i el racisme”. “Cultura contra el fanatisme”, ha proclamat.

Comparteix la notícia

2 pensamientos sobre “[VÍDEO]: Vibrant discurs de Jordi Cuixart al Pregó de la Festa Major de Gràcia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings