Rebregada de Joel Joan als actors i actrius que no defensen la llengua catalana

Comparteix la notícia

Joel Joan és un dels pocs actors que s’atreveixen a defensar el català

Joel Joan a favor del català

Joel Joan a favor del català

Comparteix la notícia

Joel Joan és un dels pocs actors que s’atreveixen a defensar el català

A Catalunya hi ha molts actors i moltes actrius. I tots ells i totes elles fan una feina espectacular i molt necessària. Un país amb una cultura viva és un país ric. Molts compaginen la seva feina a casa nostra amb actuacions i projectes a Madrid, on interpreten els seus papers en castellà. No defensen la llengua catalana com a eina de comunicació i com a vehicle per transmetre la cultura.

Joel Joan és un dels qui sí que es mulla per la nostra llengua. Sempre ho ha fet i sempre ho farà. Però no és l’únic. El productor teatral Joan Lluís Bozzo n’és un d’ells. També Pep Cruz, Lluís Marco, Manel Barceló, etc. “Molts estan dient que per culpa d’haver fet un espectacle en català per això no triomfen! I ho diuen sense vergonya, amb les estadístiques a la mà i mai sense pensar que potser el que fan no té cap interès”, va contestar-li Joan, sent molt dur contra els seus col·legues.

L’actor es refereix a grans actors o musics de casa nostra que opten pel castellà per tenir més èxit. Estem parlant de Manu Guix o d’Àngel Llàcer, que amb el seu ‘Cantando Bajo la Lluvia’ faran més caixa. També la ‘Fama’ de Coco Comín i tants altres exemples.

A banda de Plats Bruts, TV3 ha ‘comprat’ poques sèries de Joan. Sembla que no només està vetat pels espanyols sinó per la pròpia Televisió de Catalunya. Tampoc agrada a quatre lliristes que no li perdonen el vídeo que va publicar a l’estiu. Prefereixen algú que no defensi el català.

2 pensamientos sobre “Rebregada de Joel Joan als actors i actrius que no defensen la llengua catalana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings