El joc espanyolista (amb puntuació extra per fer crits feixistes) que ha creat el besnét de Franco

El joc de taula feixista és líder de vendes

Comparteix la notícia
Luis Alfonso de Borbón

Luis Alfonso de Borbón

El joc de taula feixista és líder de vendes

A totes les llars hi ha jocs de taula. Moltes famílies es reuneixen al voltant d’una taula i juguen al Parxís, al Monolopy, al Trivial, el Domino, el Risk i a tants altres jocs que tot i passar les generacions, mai han passat de moda. A Espanya està triomfant un joc espanyolista i feixista creat pel besnét de Franco, Luis Alfonso de Borbó. Aparentment, sembla un entreteniment més, però no és.

El taulell no té divertiment sinó una estratègia adoctrinadora. L’objectiu és “colarse en los hogares estas Navidades para entrentener e instruir a partes iguales repasando algunos de los episodios, personajes y obras de arte más relevantes de nuestra historia“, explica Vanitatis. Hi ha 96 cartes i un dau. Tot amb els colors de bandera espanyola. Hi poden jugar de 2 a 8 jugadors i hi ha 468 preguntes.

Qui es proclama guanyador: El primer jugador que con las letras de sus cartas (todas ellas incluyen una letra en la parte superior derecha) consiga formar la palabra ESPAÑA. El dictador Francisco Franco és protagonista d’una de les 96 targetes. Els concursants han de respondre preguntes sobre la seva vida, com el seu naixement, la seva mort i detalls sobre la seva obra de ‘govern’.

Muere el 20 de noviembre, habiendo dejado designado, desde 1969, a Juan Carlos I de Borbón y Borbón… de España”. Clar i espanyol. I important: “gritar ‘¡Arriba España!’. Si lo haces, puedes quitar una carta a cualquier jugador y volver a tirar el dado”

També hem sabut que l’autor del joc va enviar alguns exemplars a Zarzuela. Desconeixem si les Borbonetes hi juguen i si Leonor se n’ha emportat un al seu internat.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings