Joan Ridao compra els arguments de Ciudadanos i entrega un informe a la Consellera de Presidència justificant el castellà a l’escola catalana

Comparteix la notícia

Joan Ridao es passa a l’espanyolisme

Joan Ridao es passa a l'espanyolisme

Joan Ridao es passa a l'espanyolisme

Comparteix la notícia

Joan Ridao es passa a l’espanyolisme

L’exdirigent d’ERC i lletrat del Parlament, Joan Ridao, ha demostrat la deriva autonomisme d’aquest partit i ha emès un informe on fa seus els arguments de Ciudadanos quant a la llengua catalana. En aquest sentit, ha emès un informe a la Consellera de Presidència en què justifica l’ús del castellà a les escoles de Catalunya, tal com demanen els Tribunals de justícia espanyols.

L’estudi consta de 35 pàgines i el signa el director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern (IEA), Joan Ridao i també el professor de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona, Gerard Martin. El títol és clar: La modificación de la normativa reguladora de la lengua en la enseñanza para dar respuesta a la sentencia del TSJC de 16 de diciembre de 2020.

L’informe elaborat per Joan Ridao considera que “una modificación de la Ley de Política Lingüística, que se configura como una ley de desarrollo básico del Estatut, otorgaría un mayor grado de solemnidad a la regulación aprobada, dado que, por un lado, se trata de una norma de extraordinaria relevancia, que refleja los consensos esenciales de las fuerzas políticas catalanas y de la propia sociedad en el ámbito lingüístico y que, por otro, solo ha sido modificada dos veces en aspectos puntuales desde su aprobación en 1998”.

Ridao proposa diferents fórmules per tal de garantir la constitucionalitat de la norma i perquè el Tribunal Constitucional no acabi intervenint. És a dir, perquè l’espanyolisme no s’enfadi. Totes les opcions plantejades per l’exdirigent d’ERC consideren que “la posibilidad de utilitzar el castellano en la enseñanza no es una cuestión que pueda decidir el Parlamento de Cataluña, sino que, de acuerdo con la interpretación que han hecho los tribunales, se trata de un uso necesario que deriva directamente de las normas que integran el bloque de la constitucionalidad. Por tanto, la modificación legislativa ha reconocer esta posibilidad de uso”.

El castellà pren força a Catalunya i el català continua i continuarà sent sempre una llengua minoritzada. Minoritzada, no minoritària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.