Ignacio Garriga menysprea Els Segadors i Sant Cugat amb una sola frase

Comparteix la notícia

Ignacio Garriga compara Els Segadors amb l’himne d’una comunitat de veïns

Ignacio Garriga

Ignacio Garriga

Comparteix la notícia

Ignacio Garriga compara Els Segadors amb l’himne d’una comunitat de veïns

El candidat de Vox a les eleccions al Parlament del 14 de febrer Ignacio Garriga ha insultat Els Segadors i els ciutadans de Sant Cugat en una sola frase, utilitzant molt poques paraules.

Ignacio Garriga ha demostrat que no sap -o no vol saber- què diu la Constitución sobre els himnes. Aquella norma sagrada que tan defensen i amb la qual tant s’exciten i no sap que també ‘defensa’ els valors autonòmics oficials. I l’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors, és un símbol català. I segons l’espanyolada, els que creuen que Catalunya és Espanya, també hauria de ser un símbol espanyol.

En una entrevista a Televisión Española, Ignacio Garriga ha menystingut el vot independentista i ha fet trampes al solitari assegurant que aquest moviment no era majoritari, ja que la totalitat de la ciutadania catalana no havia anat a votar el dia de Sant Valentí. Un argument que també es pot utilitzar en sentit contrari.

Una setmana després, la polèmica sobre l’himne encara no ha desaparegut i encara se’n parla

Segons Garriga, Els Segadors no és l’himne de Catalunya. És a dir, contradiu aquell Estatut que li permet ser diputat i, per tant, guanyar un sou pagat per tots els catalans. Ha estat en aquest sentit quan ha defensat que s’escolti l’himne espanyol a les escoles, tal i com ha demanat Vox a Múrcia.

“Els Segadors no és l’himne de la nació espanyola, seria improcedent perquè no és l’himne nacional. És com si a Sant Cugat sonés l’himne d’una associació de veïns”. És a dir, compara Els Segadors amb l’himne d’una Comunitat de Veïns d’aquesta població del Vallès Occidental. Evidentment, amb tots els respectes cap a aquesta associació de veïns en concret, que tindria dret a tenir himne.

“Què bonic seria escoltar l’himne nacional a les escoles, no té sentit a cada comunitat autònoma posar el seu. Hem de buscar la unitat”, va comentar, per després afegir que “l’himne i la bandera formen part del que som, com la Constitució i s’ha d’ensenyar perquè aporta coneixement i són les nostres bases”.

Les paraules sobre l’Himne Nacional pronunciades per Ignacio Garriga a Televisión Española tenen lloc després de la polèmica amb la interpretació d’ Els Segadors durant l’acte de presa de possessió del President Pere Aragonès. En aquest sentit, es va tocar una peça adaptada al feminisme on es parlava de “Segadores” i no pas de “Segadors”.

Més enllà de si és correcte i ajustat als nous temps, el debat està en si era el moment i el lloc adient. Els Segadors femení va restar solemnitat a l’acte i va aixecar moltes crítiques. “Bon cop de falç defensors de la terra” es va convertir, per exemple, en un “bon cop de falç defensores de la terra”. A la segona estrofa, quan havia de “tremolar l’enemic”, en aquest cas, no va tremolar l’enemiga sinó que va continuar “tremolant l’enemic”.

“Per què sempre s’ha de buscar la divisió i no el discurs d’unió i concòrdia com fa Vox”, s’ha preguntat retòricament per intentar convèncer que cal anar junts i no voler separacions.

El número u de Santiago Abascal a Catalunya també va criticar la possibilitat que el PSOE de Pedro Sánchez tramiti els indults a favor dels presos polítics. “Oi que ningú es planteja un indult amb els etarres? Amb un independentista tampoc”. De nou, la contradicció ha aflorat quan no ha tingut més remei que reconèixer que no és equiparable el delicte d’un etarra amb el que ha ‘comès’ Oriol Junqueras. Tot i que després ha afirmat que els delictes comesos pels “golpistas” eren els més greus que s’havien comès mai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.