Homofòbia del seleccionador espanyol de boxa als Jocs Olímpics

Carlos Peñate demostra l’homofòbia al món de la boxa

Comparteix la notícia
Emmanuel Reyes demostra la seva homofòbia

Emmanuel Reyes demostra la seva homofòbia

Carlos Peñate demostra l’homofòbia al món de la boxa

Aquests dies s’estan disputant els Jocs Olímpics de 2020 a Tòquio. La boxa hi és present. Un esport de contacte que molts ciutadans comparen amb una baralla i consideren que no hauria de ser un esport. Deixant de banda els debats esportius, aquest esport ha estat notícia no per la victòria d’un boxejador o d’un altre, sinó per un acte intolerant d’homofòbia.

Ha estat protagonitzat per l’entrenador espanyol Carlos Peñate. Quan estava atenent el seu jugador en un descans, s’ha referit a ell com “maricón”. Es referia al seu jugador Emmanuel Reyes, que s’ha acabat imposant després de guanyar al seu contrincant, al subcampió olímpic. Tot i això, la victòria no ha estat la notícia, però sí aquest comentari desafortunat i homòfob.

És evident el context en el qual es pronuncien aquestes paraules. Igual que quan es diu “fill de puta” no s’està pensant en la mare del fill, però són comentaris que hem d’anar eliminant del nostre llenguatge. Són inadmissibles i són denigrants cap a les persones homosexuals, que no han de tenir cap insult que faci referència a la seva sexualitat. Igual que no la tenen els heterosexuals.

El vídeo s’ha fet viral però, de moment, cap institució espanyola ha pres mesures contra aquest seleccionador homòfob. És igual de greu dir-ho que defensar-ho.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings