Anàlisi dels grups E i F del Mundial

Comparteix la notícia

Els grups E i F del Mundial jugaran aquest dimecres els seus primers partits

Anàlisi dels grups E i F del Mundial

Mundial de Qatar

Comparteix la notícia

Els grups E i F del Mundial jugaran aquest dimecres els seus primers partits

GRUP E
Equips que el formen: Espanya, Alemanya, Costa Rica i Japó

Malgrat que Costa Rica i Japó siguin dues seleccions extremadament competitives, sobretot en el Mundial. L’any 2014, Costa Rica va estar enquadrat amb Uruguai, Itàlia i Anglaterra, un grup on semblava impossible sumar un punt. Després dels tres partits, Costa Rica sumava set punts, que el situaven líder del grup. Aquesta primera plaça el va permetre enfrontar-se contra Grècia, qui va eliminar als penals, i posteriorment contra Països Baixos, contra qui va perdre els penals.

El següent Mundial, 2018, Japó va aconseguir accedir als vuitens de final, després de quedar segon de grup, allà es va trobar a Bèlgica. Al minut 69 d’aquell partit, Japó estava dos gols per sobre en el marcador, però en els darrers vint minuts del partit, Bèlgica va aconseguir una remuntada èpica que va deixar fora als nipons. Enguany, sembla molt difícil que quedin entre els dos primers, tenint en compte que estan amb Alemanya i Espanya, dues de les últimes tres seleccions que han aconseguit el Mundial.

Malgrat que Alemanya arriba en una espècie de transició, és molt superior a la selecció centreamericana i a l’asiàtica. Espanya, liderada per una camada de jugadors joves, que il·lusiona moltíssim als seus aficionats. Excepte sorpresa, tant Espanya com Alemanya haurien d’accedir a la següent ronda, tot i que no tindran un camí de roses, Japó i Costa Rica els hi complicaran moltíssim la vida.

GRUP F:
Equips que el formen: Bèlgica, Croàcia, Canadà i Marroc

Grup amb equips molt interessants i amb la capacitat de fer un bon paper en el Mundial. En aquest grup trobem a Canadà, que està creant un projecte més que interessant amb jugadors joves com Buchanan, Davies o David. Els nordamericans, que retornen a un Mundial després de 36 anys i que ho fan amb el Mundial que ells organitzen entre cella i cella, van guanyar la lligueta per accedir al Mundial, per davant de seleccions com Mèxic i Estats Units, que a priori són superiors.

En el grup també hi ha la interessantíssima Marroc, una de les millors seleccions a nivell de tècnica. Els nord-africans estan liderats per Ziyech i Hakimi, i tenen una selecció amb grans jugadors, pel que s’espera que sigui una selecció difícil de superar. Gràcies al canvi d’entrenador que va tenir lloc a finals d’agost, Hakim Ziyech podrà estar present a la cita mundialista, doncs tenia problemes amb l’antic seleccionador i no anava convocat.

Després trobem a Croàcia, la vigent subcampiona del món i que, malgrat perdre alguns jugadors d’aquella generació del 2018, segueix sent una selecció de moltíssim nivell, compte amb jugadors de talla mundial com Modric, Perisic, Brozovic o Gvardiol.  Saben que serà difícil repetir la gesta de fa quatre anys, però seran igual de competitius i d’ambiciosos. Per acabar tenim a Bèlgica, que és una de les tapades per aquest Mundial. Amb jugadors com Kevin de Bruyne i Courtois estan cridats a fer un molt bon Mundial i aconseguir que aquesta generació daurada de futbolistes acabi amb una estrella.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.