El govern espanyola aprova una mesura que fomenta la ganduleria entre els estudiants a ESO i Batxillerat

El govern espanyol aprova eliminar els exàmens de recuperació a l’ESO a partir d’aquest curs escolar

Comparteix la notícia
PSOE i Podemos bloquejaran al Senado una partida de 1.600 milions per Catalunya... que fins i tot VOX i PP aproven

Pedro Sánchez

El govern espanyol aprova eliminar els exàmens de recuperació a l’ESO a partir d’aquest curs escolar

El govern espanyol ha aprovat eliminar els exàmens de recuperació en l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) a partir d’aquest mateix curs escolar. L’executiu de Pedro Sánchez ha donat llum verda aquest dimarts a un decret que regula l’avaluació, promoció i titulació en l’Educació Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional (FP).

El Ministeri d’Educació ha descartat permetre a les autonomies decidir si mantenien les proves de recuperació de juny i setembre de forma transitòria el curs 2021-2022 després que el Consell d’Estat determinés que no poden haver-hi criteris diferents a cada comunitat. Ho ha explicat la ministra d’Educació, Pilar Alegría, en roda de premsa després del Consell de Ministres.

El decret també permet obtenir el títol de Batxillerat amb una assignatura suspesa i passar de curs a l’ESO sense límit de suspensos així com obtenir el títol. Serà una decisió de l’equip docent. Alegría ha remarcat que la norma l’únic que fa és desenvolupar la Llei Orgànica de Modificació de la LOE (LOMLOE) -coneguda com a ‘llei Celaá’- i que pretén “adequar-se als estàndards europeus”.

Alegría ha defensat que el text posa el focus en “l’avaluació continuada”, en la “personalització” dels processos d’aprenentatge, en el treball “col·laboratiu” del professorat i evita considerar repetir un curs com a solució per a l’alumne.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings