El govern espanyol celebra la seva Constitució amb una referència a Catalunya que demostra la submissió d’ERC

Comparteix la notícia

El govern espanyol reivindica la Constitució del seu país

El govern espanyol celebra la seva Constitució amb una referència a Catalunya que demostra la submissió d'ERC

El govern espanyol celebra la seva Constitució amb una referència a Catalunya que demostra la submissió d'ERC

Comparteix la notícia

El govern espanyol reivindica la Constitució del seu país

La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, reivindica que la situació a Catalunya dels últims temps demostra els “beneficis” del diàleg i l’acord en política territorial. En un article sota el títol ‘Els rèdits de l’acord’ que publica aquest dimarts ‘La Vanguardia’, Rodríguez afegeix que “amb absolut respecte a la Constitució”, Catalunya mira el futur amb “la fortalesa d’una societat cohesionada”.

La portaveu del govern espanyol també defensat, amb motiu del dia de la Constitució, que l’estat autonòmic esbossat a la carta magna ha arribat a la “maduresa”, està “en forma” i ha donat resposta a les demandes d’autogovern.

Rodríguez assenyala que un dels aspectes que la Constitució del 1978 deixava oberts perquè es desenvolupés posteriorment és el model de repartiment territorial de poder. I quaranta quatre anys després, la portaveu del govern espanyol conclou que “l’estat de les autonomies ha donat resposta a les demandes d’autogovern de la ciutadania”.

La també ministra de Política Territorial ha reivindicat que amb l’objectiu de “reforçar la coogovernança”, el seu executiu ha impulsat aquesta legislatura 141 acords per resoldre conflictes competencials amb les comunitats autònomes.

I ha assenyalat que, en el cas de Catalunya, la comissió bilateral ha permès “aprofundir en el desenvolupament” de l’Estatut amb avenços competencials “després de dècades de paràlisi”.

“La situació a Catalunya dels últims temps mostra els beneficis del diàleg i l’acord en la política territorial. Si el 2017, la majoria de catalans s’inclinava per la ruptura, avui només l’11% aposta per la via unilateral, segons l’últim baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO)”, ha remarcat. Així doncs, ha conclòs que el clima social s’ha traduït en paràmetres econòmics i també en cohesió territorial.

“Dins de  la legalitat, gràcies a l’acord i al diàleg, defensant la convivència com un bé essencial, i amb absolut respecte a la Constitució que avui celebrem, Catalunya mira al futur amb la fortalesa d’una societat cohesionada”, ha conclòs. I ha afegit que això només ho poden lamentar els que “converteixen l’adversari polític en enemic, els que amb insults enfanguen el debat parlamentari o els que veuen en la confrontació una oportunitat per obtenir rèdits”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.